Participatiegroep Meedoen in AGORA viert 5-jarig jubileum

LEEK – Afgelopen donderdag 29 oktober heeft de participatiegroep Meedoen  alweer haar 5-jarig jubileum gevierd.  Het was een ochtend met een feestelijk tintje. Er werd een mooie taart aangesneden en  herinneringen werden met elkaar gedeeld.

Meedoen is één van de participatiegroepen van Welzijn Noordermaat in Leek. Deze groep is opgericht in 2010 omdat er een behoefte was en nog steeds is  vanuit individuele vrouwen die nieuwe contacten willen opdoen, een ritme willen opbouwen en voor ontmoeting, even uit  huis willen.

Sindsdien komen er wekelijks verschillende vrouwen naar het gebouw AGORA aan Rodenburg 1B in Leek (voorheen Punt 1) om elkaar te ontmoeten.  Zij zijn altijd blij elkaar weer te zien. Voor de meeste vrouwen is het belangrijk om in ieder geval eens per week hun huis uit te komen voor dit sociaal gebeuren (naast de dagelijkse boodschappen e.d.).
De groep wordt met veel enthousiasme begeleid door vrijwilligster Femmie Bathoorn. Zij bedenkt samen met de vrouwen verschillende activiteiten welke gekoppeld zijn aan een bepaald thema zoals actief, ontspanning en ontmoeting, creatief, etc.

De afgelopen jaren hebben veel  vrouwen deelgenomen aan deze Meedoen groep, voor korte of langere periode. Dit is ten goede gekomen aan een stukje zelfvertrouwen en dagritme.  De vrouwen zijn erg enthousiast en blij met dit jubileum.  “We hopen nog lang door te kunnen gaan en nog veel vrouwen op deze manier te kunnen ondersteunen”, aldus sociaal werker Titia ten Have (Noordermaat). Andere participatiegroepen in AGORA zijn: het servicecentrum en een allochtone mannengroep.

Mocht u ook willen participeren en “Meedoen” of kent u iemand die dit graag wil voor een van onze groepen? Neem dan gerust contact op met Welzijn Noordermaat in AGORA. Telefoon: 0594-517877. Of mail naar: [email protected] dan nemen wij contact met u op.

   
Back to top button