Manschappen oefenweek van Veiligheidsregio Groningen in Leek

LEEK – Van dinsdag 10 november tot en met zaterdag 21 november worden in Leek oefenweken voor manschappen van de brandweer georganiseerd.

Deze oefenweken zijn bedoeld om de deelnemers ‘niet-alledaagse’ incidenten voor te schotelen. In de lokale oefenpraktijk blijkt het steeds moeilijker te zijn om onbekende en/of uitdagende locaties te vinden en is het realiseren van dit soort praktijkoefeningen lastig.

Tijdens deze weken oefenen de manschappen op 6 verschillende locaties. Inwoners en bezoekers van Leek zien in deze periode geregeld meerdere brandweervoertuigen rond “De Oude Ulo” en een aantal locaties in de omgeving rijden.

Omdat de brandweer per 1 januari 2014 onderdeel is van de Veiligheidsregio Groningen, worden de oefenweken georganiseerd door het team Vakbekwaamheid van de Veiligheidsregio Groningen.

Autosloperij Jan Sijs
Het voormalige pand van H&H Interauto is afgelopen week omgebouwd tot “Autosloperij Jan Sijs”. Even werd gedacht dat dit de nieuwe entree van Leek zou worden maar het is één van de oefenlocaties waar deze week getraind wordt.

   
Back to top button