Matige 2e helft kost Rodenburg 1 punt

LEEK – Na een ruime overwinning van het 2e was Rodenburg 1 aan de beurt om de winst tegen OKO te pakken. Met vier punten uit twee wedstrijden moest Rodenburg tegen het hard werkende OKO spelen. OKO had tot op heden nog maar 1 punt behaald, maar uiteraard mocht deze ploeg niet onderschat worden.

In de beginfase van de wedstrijd ging het qua score gelijk op. Rodenburg kwam goed in haar spel alleen het ontbrak nog aan de afronding waardoor OKO in de beginfase bij kon blijven. Vanaf de 4-4 was het Rodenburg die voor het eerst een verschil van twee doelpunten liet noteren en daardoor op een 4-6 voorsprong kwam. OKO liet zich niet uit de wedstrijd halen en kwam via twee afstandsschoten weer op gelijke hoogte. Ondanks dat had Rodenburg een overwicht in haar spel en wist dat in het eind van de wedstrijd ook om te zetten in doelpunten. Vlak voor rust leidde Rodenburg dan ook met een 6-10 voorsprong. Helaas wist OKO vlak voor rust nog een afstandsschot te scoren waardoor er met 7-10 werd gerust.

Gezien de eerste helft en het betere spel van Rodenburg leek het erop dat Rodenburg haar voorsprong de tweede helft verder zou uitbreiden. Helaas ging dat niet, er werden verkeerde keuzes gemaakt en te snel geschoten. Hierdoor was er veel en snel balverlies waardoor OKO de kans kreeg om terug te komen in de wedstrijd. Dat deden zij dan ook en kwamen terug tot 10-10. Dit zou voor Rodenburg een waarschuwing moeten zijn, maar OKO pakte zelfs een voorsprong die zij wisten uit te breiden naar 13-10. Er was tijd om terug te komen en dat werd uiteindelijk ook gedaan. Via twee afstandsschoten en een strafworp kwam Rodenburg met nog een paar minuten te spelen weer op gelijke hoogte, 13-13. In een spannende eindfase wist Rodenburg nog een kansje te maken, maar deze werd helaas verdedigd gegeven. Ook OKO wist in haar laatste aanval niet meer te scoren waardoor de wedstrijd eindigde in een 13-13 eindstand.

Rodenburg staat nu tweede achter SIOS en ontvangt volgende week zondag de selectie van WSS in Leek. De wedstrijd van de eerste teams zal starten om 14:30 en aansluitend zullen de tweede teams het tegen elkaar opnemen.