Fietscrossclub de Spartanen uit Zevenhuizen viert 40-jarig jubileum

Zevenhuizen – Afgelopen zaterdag vierde Fietscrossclub de Spartanen uit Zevenhuizen haar 40 jarig jubileum met een druk bezocht Jubileumfeest. Dit werd gehouden in MFC de Molenstreek.

Voorzitter René Hoekzema blikte terug op de rijke historie, de vele Nederlandse Kampioenen die de club in het afgelopen jaren leverde, maar keek ook vooruit naar de toekomst die volledig afhangt van de realisatie van een nieuwe baan.

Succesjaar 2023
En natuurlijk het succesjaar 2023 waarin de vereniging voor het eerst in haar bestaan Nederlands Club Kampioen werd én winnaar van de eerste Sportprijs van de gemeente Westerkwartier. De vereniging is na 40 jaar nog steeds springlevend en de BMX-sport is, mede door de Nederlandse Olympische successen, zeer populair.

Dhr. J. Gerding
Ook werd stilgestaan bij het recente overlijden van dhr. J. Gerding, die de basis legde voor 40 jaar BMX in Zevenhuizen. Gerding was in 1983 politieman in Zevenhuizen. Omdat de jeugd destijds zijn straten onveilig maakten met hun crossfietsen, besloot Gerding ze mee te nemen naar het Gemeentehuis om een stuk grond ter beschikking te stellen waarop een fietscrossbaan kon worden aangelegd. En met succes. Al snel was ook de fietscrossclub een feit.

BMX museum
In het MFC was tevens een ruimte omgebouwd tot een heus BMX museum waarin de grote verzameling oude crossfietsen -clubshirts en andere fietscrossmemorabilia van Tjeerd Graanstra tentoon werd gesteld.

Sportprijs 2023
Wethouder Harry Stomphorst van de Gemeente Westerkwartier prees de vereniging vanwege haar prestatie om al 40 jaar zo’n sportfaciliteit te behouden zonder enige vorm van subsidie vanuit de Gemeente. Maar ook de prestaties van de vereniging, welke de Gemeente landelijk op de kaart zet én het sociale karakter van de vereniging maakten volgens de wethouder het volledig terecht dat FCC De Spartanen door een onafhankelijke jury was verkozen tot winnaar van de Sportprijs 2023.

Provinciale Breedtesportprijs
FCC de Spartanen is door de Gemeente Westerkwartier dan ook voorgedragen voor de Provinciale Breedtesportprijs welke tijdens het Sportgala op 11 december in Martiniplaza in Groningen wordt uitgereikt.

   
Back to top button