FIRST Tech Challenge robotwedstrijd in Leek gewonnen door team uit Friesland

Leek – Zaterdag 9 december werd een FTC (FIRST Tech Challenge) robotwedstrijd gehouden in de Lindenborg in Leek. De eerste wedstrijd in het noorden van Nederland. Het team uit Friesland heeft de wedstrijd gewonnen.

Eerste in het noorden van Nederland
De FTC wedstrijden worden normaalgesproken in de regio Eindhoven en Den Haag gehouden. Maar voor het eerst is er nu een wedstrijd in het noorden van het land gehouden. Dit heeft het team “Pretty Smart Robotics” georganiseerd, twee van de deelnemers uit dit team zijn leerlingen op de Lindenborg. Pretty Smart Robotics deed zelf niet mee met de wedstrijd. Er waren 15 teams aanwezig die uit delen van Nederland kwamen, maar ook teams uit Duitsland en Noorwegen.

De wedstrijden
De verschillende teams namen het tegen elkaar op in een soort arena, hier moesten de robots deels autonoom en deels handmatig bestuurd opdrachten uit voeren om punten te halen. Een van de opdrachten was om de robot zogeheten “pixels” in een bord te laten plaatsten. Deze moesten dan in een bepaalde volgorde om extra punten te scoren. De robots hebben verschillende specificaties waaraan ze moeten voldoen, anders mogen ze niet meedoen met een wedstrijd. Gelukkig is het alle teams gelukt om mee te doen met deze wedstrijd. Er werden 23 wedstrijden gehouden van 11:45 uur tot ongeveer 15:15 uur. Teams mochten ondertussen aanpassingen maken aan hun robot, zodat ze in de volgende wedstrijd beter wisten te scoren.

De winnaar
Het team uit Leeuwarden met de naam “Cheese from the bacon” heeft de eerste noordelijke wedstrijd in Nederland gewonnen. Het team van 2 leden, en 1 coach heeft alle wedstrijden in deze competitie gewonnen en de meeste punten gescoord. Hiermee hebben ze trots de eerste prijs gewonnen.

Foto’s: Alexander Mosselaar/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button