Sparta Zevenhuizen beslist thuisduel tegen Spannum in de eerste 35 minuten

ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag, 12 april 2014, stond voor de Zevenhuister hoofdmacht de return tegen Kv Spannum op het program. Voor de zaal wist de Gebroeders Brink formatie, uit in en tegen Spannum, een nipte overwinning uit het vuur te slepen. Voorafgaande aan de return was de thuisploeg dus gewaarschuwd.

In, wederom, een knotsgekke competitie weet iedereen van iedereen te winnen. Daardoor zijn er meerdere ploegen die mee blijven strijden om de titel. Bij Spartaanse winst, houden ze de aansluiting op titelkandidaat TDK uit Deinum, maar bij winst bij de bezoekers, zouden ze het stokje van de 2e plaats over nemen en zouden ook zij in de race blijven voor eventueel een kampioenschap in de 2e klasse.

Al vanaf het eerste fluitsignaal waren de pupillen van Jan-Willem Venekamp scherp en op dreef. Het eerste aanvalsvak opende dan ook direct de score door middel van 2 rake afstand schoten. De Spannummers, al jaren dezelfde formatie binnen de lijnen, konden door een tegen doelpunt iets terug doen in de 4e minuut. Daarna ging het hard voor het jonge vlaggenschip van Zevenhuizen. De oud gedienden van Kv Spannum kwamen er, in een periode van de resterende 30 minuten van de eerste helft, amper aan te pas. Vanaf een 6-3 stand, schroefde de thuisploeg het tempo nog eens op, waardoor er vlak voor rust een gat van 10 doelpunten op het scorebord te zien was. 13-3. Aan het spel van de bezoekers te zien, was dit een marge achterstand was die ze niet gewend waren. Door wat frustratie werden er een aantal venijnige bewuste overtredingen gemaakt, die eigenlijk niet nodig waren. Gelukkig werd dit vrij snel in de kiem gesmoord door de goed leidende scheidsrechter van de dag.

Voor de wedstrijd zeiden de Zevenhuister toeschouwers achter de bording, dat ze iets moois wilden zien vandaag en het liefst een stuk of 20 goals. Na 2 tegengoals vlak voor rust, bleek die koers aardig ingezet. Beidde ploegen zochten namelijk de kleedkamer op na 18 Goals in 35 minuten tijd. Waarvan 13 voor Kv Sparta en maar 5 van de bezoekers.

Normaal gesproken zou je zeggen dat met zo’n ruststand de wedstrijd wel gespeeld is, maar ervaring heeft de Spartanen geleerd dat de bezoekers uit Spannum altijd nog verrassend uit de hoek kunnen komen als je het niet meer verwacht.

Aan het begin van de 2e helft bleek ook deze stelling weer te kloppen. De bezoekers wisten namelijk direct 2 keer achter elkaar de korf te vinden. Maar, in tegenstelling tot een aantal andere wedstrijden dit seizoen, bracht het de goed op elkaar ingespeelde Rood-Zwarten niet van de wijs. Het bleef aardig doen waar ze goed in zijn, goals maken. Spannum had na een kwartier ook wel in de gaten dat er geen punten te halen viel vandaag in Zevenhuizen en gingen met iets minder druk spelen. Dit resulteerde aan Spannum zijde in een aantal treffers. Op die manier werd de tweede helft wat om en om gescoord en kwamen de punten niet in gevaar. Eindstand 21-16.

Helaas kwam een half uur na de wedstrijd het bericht dat de concurrentie, ondanks een schorsing aan hun kant, ook had weten te weten, waardoor Sparta nog steeds 1 punt achter de koploper de tweede plek bezet.

Maar, zoals in het begin van het verslag beschreven, is het een spannende competitie waar de titelstrijd wel eens tot de laatste wedstrijd kan gaan duren.