Dopper drinkfles vanaf nu bij de Wereldwinkel te koop

LEEK – Bij de Wereldwinkel in Leek (Tolberterstraat 16-1)  is de DOPPER drinkfles te koop. Met deze mooie fles neem je water of ander drinken overal mee naar toe. De fles is duurzaam, gemakkelijk af te wassen en eindeloos te gebruiken.

Het is een handig flesje en een glas ineen om kraanwater in op te slaan. Kraanwater is wel tot duizend keer goedkoper dan gebotteld water. 10% van de netto omzet wordt geïnvesteerd in drinkwater- en sanitaire projecten in Nepal en in educatieprogramma’s over water en plastic afval.

De DOPPER is Dutch Design, ontworpen door Rinke van Remortel en beloond met een eervolle vermelding van de Reddot design awards. De DOPPER kan in de vaatwasser,  is BPA vrij en heeft een ‘food approved’ keurmerk. De DOPPER drinkfles is een prachtig Nederlands initiatief om de milieubelasting als gevolg van het gebruik van kunststof (PET) flessen te verminderen. Alleen in Nederland al belanden er per dag zo’n 500.000 kunststof flessen in ons milieu. Een enorm aantal van deze flessen wordt  gebruikt voor het verpakken van water ter consumptie onderweg. Hergebruik van deze flessen is niet aan te raden omdat deze flessen moeilijk te reinigen zijn. Daarnaast komen er weekmakers vrij uit de verpakking die op termijn schadelijk zijn. De Dopper is er in blauw, wit, groen, roze en rood. De prijs is € 12.50. Er zijn ook enkele zilverkleurige flessen te koop.

GENIET VAN KRAANWATER EN STEUN GELIJK DRINKWATER- EN SANITATIEPROJECTEN IN NEPAL.

Back to top button