Rodenburg sluit seizoen uitstekend af

LEEK – Afgelopen weekend sloot de Rodenburg selectie het seizoen af met twee thuiswedstrijden. Onder goede omstandigheden kon Rodenburg 2 lang bijblijven tegen AVO 3, maar de tweede helft liep AVO bij Rodenburg weg.

Zo ging de overwinning uiteindelijk met 15-23 naar AVO 3. Aansluitend namen de eerste teams van Rodenburg en Club Brothers het tegen elkaar op. Voor Rodenburg zou een overwinning een zekere tweede plaats betekenen, daarentegen had Club Brothers nog een punt nodig om zichzelf veilig te spelen.

Mevrouw Jongbloed floot voor de start van de wedstrijd en Rodenburg wist al snel tot scoren te komen. Club Brothers scoorde snel tegen en na nog een voorsprong van Rodenburg nam Club Brothers een 2-3 voorsprong, wat later zou blijken hun enige voorsprong. In de aanval kreeg Rodenburg erg veel ruimte van haar tegenstander, maar was niet scherp in de afronding.

Langzaam kwam er meer gevoel in het schot en liep Rodenburg uit naar een 7-3 voorsprong. In deze fase had Rodenburg veel lange aanvallen en was Club Brothers bijna elke aanval na één schot de bal alweer kwijt. Nog steeds kreeg Rodenburg veel ruimte en veel kansen, maar het rendement was niet erg hoog. Desondanks liepen zij uit naar een 12-7 voorsprong in de rust.

De tweede helft begon Rodenburg voortvarend met direct een doelpunt in haar eerste aanval. Tot de 18-12 kon Rodenburg het verschil van zes doelpunten in stand houden. Beide partijen bleven doorspelen waardoor het voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd bleef. In het midden van de wedstrijd wisten de dames van Club Brothers een aantal doelpunten achter elkaar van afstand te scoren. Hierdoor kwam Club Brothers weer wat dichterbij, maar Rodenburg pakte het scorend ook weer op. In de laatste minuten vielen de doelpunten weer over en weer, hierdoor won Rodenburg verdiend met 26-22 en sloot dit seizoen in stijl af. Club Brothers hoorde na de wedstrijd dat de concurrent had gewonnen en waardoor zij degradeerden naar de 3e klasse.

Terugkijkend op dit seizoen heeft Rodenburg een sterk seizoen gedraaid. Zowel in de zaal als op het veld werd er een 2e plaats behaald, waarbij op één punt (en eigenlijk op één doelpunt) het kampioenschap in de zaal net niet werd gehaald. Na de wedstrijd sloot de selectie samen met een aantal trouwe supporters het seizoen af met een barbecue. Daar bedankte de selectie Matthijs Roelfsema voor zijn drie jaren als hoofdtrainer en wensten hem veel succes volgend seizoen bij Noordenveld.

Ook Roelof van Wijk werd bedankt voor zijn inzet als trainer van het 2e team. Nu kunnen de spelers eerst genieten van de vakantie, om zich in augustus weer voor te gaan bereiden op het nieuwe seizoen onder leiding van Marc Akkerman.