Zoeken naar huisnummers in het donker

WESTERKWARTIER – Wonen op het platteland is een voorrecht maar het heeft af en toe ook z´n nadelen. Vooral in de donkere wintermaanden ben je in de avonduren moeilijk bereikbaar voor mensen die je huis niet blindelings weten te vinden.

Ergerlijk voor de incidentele bezoeker maar in het geval van een ongeluk kan de snelle komst van politie, brandweer of ambulance een zaak van leven of dood zijn.

Om hier wat aan te doen organiseerden Boer & Natuur ZWK en LTO Noord afd Zwk samen met leerlingen van AOC Terra een ontwerpwedstrijd voor een opritmarkering die in het donker niet over het hoofd te zien is. Het resultaat is een heel simpele stevige vierkante paal met reflecterende huisnummers geworden.

De huisnummers zijn aan 3 zijden aangebracht en op een hoogte aangebracht zodat ze vanuit de auto makkelijk te zien zijn. De eerste paal is geplaatst naast de oprit van de boerderij van Wim en José de Boer aan de Pasop 26 te Midwolde.

Boer& Natuur hecht belang aan de veiligheid in het buitengebied en biedt ook andere ingezetenen in het gebied aan een dergelijke paal aan te schaffen. De  ingezetenen van de gemeenten in het Zwk kunnen tegen de kostprijs  van € 80,-een dergelijke paal aan te schaffen.

Bestellen kan via [email protected] of telefonisch dinsdag- en woensdagochtend  0594 516020

Back to top button