Plaatsing houten bruggetjes en smeedijzeren hek op Nienoord

LEEK – Deze week worden op landgoed Nienoord in Leek twee houten bruggetjes geplaatst vanaf de Nienoordsingel naar de rozentuin en de hertenkamp. Bij de renovatie van de Nienoordsingel is vanwege de versmalling van de watergang de houten brug naar de hertenkamp verwijderd omdat deze verrot was.

Om te voorkomen dat de budgetten werden overschreden is er in eerste instantie voor gekozen om de brug te vervangen door een dam met duiker. Nu gebleken is dat er voldoende financiële ruimte is, is een nieuwe brug gemaakt.

De tegenoverliggende brug naar de rozentuin is geïnspecteerd en daarbij werd duidelijk dat er op korte termijn groot onderhoud nodig was. Het bleek voordeliger om deze brug gelijktijdig te vervangen. De bruggen worden in de week van 28 april tot 2 mei geplaatst. De oude brug naar de rozentuin is al verwijderd, waardoor de toegang tijdelijk beperkt is. Na de plaatsing worden de paden naar de bruggen nog voorzien van een klinkerverharding.

Op 6 mei wordt het traditionele smeedijzeren hekwerk aan de ingang van de Nienoordsingel in Midwolde teruggeplaatst. Dit hek was beschadigd, maar is inmiddels gerepareerd. Het wordt zo teruggeplaatst dat de Nienoordsingel alleen vrij toegankelijk is voor fietsers en wandelaars. Dit maakt onderdeel uit van het autoluw maken van het landgoed.

Project Nienoord

Het project is een uitwerking van de Intergemeentelijke Structuurvisie Leek-Roden. Het project wordt ondersteund door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Europese subsidies (Europese Unie, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland) en provinciale en regionale (regio Groningen-Assen) subsidies.

Back to top button