Goede uitslagen bij NK vierde divisie Tiga Leek

LEEK – Afgelopen zaterdag stond er voor een aantal heren van Tiga het NK op het programma. In de eerste wedstrijd kwamen Wouter Barf en Nick Leonards in actie voor Tiga. Zij hebben zich hiervoor geplaatst omdat zij behoren tot de beste 5 beste turners van Groningen, Friesland en Drenthe!

Wouter en Nick begonnen ijzersterk, met goede uitgevoerde oefeningen op voltige, ringen en sprong. Nick had een goede oefening geturnd op brug maar werd helaas niet beloond. Met een 13.90 was dit cijfer lager dan verwacht. Wouter had een foutje gemaakt op vloer en daarom had hij een 14.15. Uiteindelijk eindigde Wouter Barf op een 14e plek en Nick Leonards op een 11e plek.

In de tweede wedstrijd mochten Jeroen Poelsma en Jelmer de Boer hun kunsten tonen aan de jury.  Zij begonnen erg sterk op rekstok, hun oefeningen waren erg strak uitgevoerd. Ook na hun voltige oefeningen, waar zij zelf erg tevreden over waren, deden Jeroen en Jelmer het nog erg goed. Helaas maakte Jelmer een foutje op ringen en Jeroen op brug. Ondanks dat wist Jeroen een 13e plek te behalen en Jelmer werd 15e! Voor de vier jongens van Tiga was het allang knap dat zij aan dit NK deel mochten nemen. Daarom is het een hele prestatie dat zij zo hoog zijn geïndigd!

 

Hidde de Boer plaatst zich voor het NK turnen in Utrecht!

In de derde wedstrijd was Hidde de Boer aan de beurt. Deze wedstrijd was voor hem zijn halve finale. Als hij bij de beste 12 zou eindigen zou hij door gaan naar het NK turnen. Hidde de Boer en zijn trainer, Frank Nederhoed, hadden het eigenlijk nooit gehad over het plaatsen van het NK turnen. “Het zou allang mooi zijn als je je plaatst voor de toestelfinale” zei de trainer. Hidde zijn eerste toestel was vloer. Ondanks dat hij bij zijn laatste serie, arabier streksalto, een grote stap had, wist hij hierop toch een 12.20 te behalen, en dat is een erg goed cijfer! Dan door naar Voltige, erg spannend voor Hidde want bij de vorige twee wedstrijden ging dit onderdeel helemaal niet goed. Uiteindelijk wist hij zijn voltige oefening zonder grote fouten uit te turnen en de oefening werd beloond met een 9.20. Gedurende de hele wedstrijd stond Hidde in de top 12, maar hij moest rekstok nog. Gelukkig zijn beste onderdeel. Met een grote stap bij de afsprong kreeg hij toch nog een mooi cijfer. Uiteindelijk wist hidde 11e te worden en hiermee heeft hij zich, totaal onverwachts, geplaatst voor het NK turnen in Utrecht op 24 mei. Naast de meerkampfinale was het cijfer op vloer ook één van de hoogste 6, hiermee heeft hij zich ook geplaatst voor de toestelfinale vloer op 25 mei, ook in Utrecht.

Floris Witte, die elke zaterdag ook in de turnhal te vinden is bij Tiga, had ook een halve finale. Samen met zijn trainster, Astrid Witte, reisde hij ook af naar Nijverdal. Floris, die hard getraind heeft op de tsukahara op sprong, wist deze tot stand uit te voeren op de wedstrijd. Mede hierdoor heeft hij zich met een 12e plek geplaatst voor het NK turnen in Utrecht!

Back to top button