Sparta Zevenhuizen wint in Hoogeveen

HOOGEVEEN/ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag speelde de Gebroeders Brink-formatie hun laatste uitwedstrijd van dit seizoen. Tegenstander Thrianta uit Hoogeveen. Sparta is nog volop in de race voor de titel in de tweede klasse, waar Thrianta nog strijd tegen degradatie.

Een duel dat alle kanten op kan gaan. Op een zonovergoten sportpark startte de Zevenhuisters goed en kwamen al vlot op een 0-2 voorsprong. Daarna was Sparta even de draad kwijt en liet zich op vrijwel alle fronten het kaas van het brood eten. Vlak voor rust wist de ploeg van Jan Willem Venekamp zich weer te herstellen wat resulteerde in een 6-8 voorsprong.

Na de rust kwam Thrianta nog één keer op gelijke hoogte, 8-8. Daarna bouwde Sparta de voorsprong stap voor stap uit. Vier doelpunten verschil bleken genoeg. Sparta speelde de wedstrijd gecontroleerd uit, wat resulteerde in een 14-18 winst. Na de wedstrijd kwam er goed nieuws uit Roden. Concurrent TDK uit Deinum verloor van Noordenveld waardoor Sparta nu koploper is. Aanstaande zaterdag komt Noordenveld op bezoek in Zevenhuizen. Bij winst is Sparta kampioen en speelt het zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse! Deze wedstrijd zal om 15:30 uur van start gaan. Graag tot dan!

Back to top button