Volle bak bij derby ZVV WMC – Leekster Eagles

WINSCHOTEN/LEEK – Vrijdag 27 maart was het zo ver. De derby WMC – Leekster Eagles stond op de agenda. De tribune was propvol met liefhebbers voor deze wedstrijd in de 1e divisie A. In de 1e  helft was het een spel waarbij de arbitrage meerdere malen de fluit ter hand nam waardoor de overtredingsbordjes vrij rap richting de 5 gingen.

Martijn maakt het 1e doelpunt voor leek in de 8e minuut. Met nog ruim 15 minuten op de klok stond WMC op 6 overtredingen en van de Eagles op 4. Handrit mocht de strafschop nemen en wist deze kans met overtuiging te benutten.  De vele overtredingen maakte ook dat beide teams de rest van de 1e helft wat ingetogener gingen voetballen om te voorkomen dat er op die manier een overtreding – lees vrije trap afgedwongen kon worden.

In de 2e helft stonden de overtredingsbordjes weer op 0 en kon er weer vrij uit gevoetbald worden. De Eagles hadden erg veel kansen die in schoonheid op de lat of in de handen van de keeper stierven. En wanneer je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het met als gevolg dat WMC met een treffer de 1-2 neerzette. Daarna werd het spannend. De Eagles hadden de overhand maar kregen hem er niet in. Pas in de 18e minuut wist Handrit het verlossende doelpunt te maken en was het 1-3. Na nog diverse pogingen van beide partijen om de stand te veranderen was het Martijn die 30 seconden voor tijd de 1-4 wist in te tikken. Een mooie overwinning van Leekster Eagles wat maakt dat ze keurig op een 3e plaatst in de competitie zijn bijven staan.