Honkballers van BSC Knights naar NK Baseball Little League in  Hoofddorp

LEEK – Regio Noord heeft in het weekend van 14 en 15 juni met drie teams meegedaan aan de NK Baseball Little League in Hoofddorp. In deze teams speelden geselecteerde honkballers van diverse clubs uit Groningen, Drenthe en Friesland. BSC Knights uit Leek was in alle drie de teams vertegenwoordigd.

De Baseball Little League heeft spelers in de leeftijd van 11 en 12 jaar. Elza Martens van BSC Knights speelde op het eerste honk en in het outfield. Team Noord speelde vier wedstrijden en verloor ze alle vier. Het team, dat normaliter uitkomt in de 3e klasse, was niet opgewassen tegen de sterk spelende teams die in de 1e en 2e klasse uitkomen. Toch gaf team Noord de wedstrijd niet zomaar weg. De spelers boden flink weerstand en met name de wedstrijd tegen Team Kennemerland was daar een geweldig voorbeeld van.

In team Noord van de Baseball Junior League voor 12 t/m 14 jarigen, speelden Martijn van der Donk, Jan Kloosterman, Chris van Riemsdijk en Lucas Vanca namens BSC Knights mee. De eerste wedstrijd tegen Brabant United werd nipt verloren en de tweede wedstrijd tegen Den Haag werd gewonnen. Team Noord was daardoor verzekerd van een plek in de halve finale. Op zondag speelden én verloren ze beide wedstrijden. Bij de wedstrijd tegen Rotterdam stond team Noord met 9-10 achter, maar met één honkloper op het derde honk zou het beslissende punt gemaakt kunnen gaan worden in de volgende slagbeurt. De scheidsrechter gaf echter aan dat er drie slagmensen uitgemaakt waren. Hoewel dit door beide teams werd tegengesproken, beëindigde de scheidsrechter de wedstrijd. Na protest bij de wedstrijdleiding mocht deze wedstrijd later op de dag nog uitgespeeld worden. Helaas mocht dit niet meer baten voor team Noord, de tegenstander behaalde alsnog de (krappe) overwinning. Team Noord viel daardoor buiten de prijzen. Ze behaalden een mooie 4e plaats!

In de Senior League voor 13 t/m 16 jarigen kwamen Olaf van Erp, Jesper Martens en Jordi Oosterbeek uit voor BSC Knights. Jordi was tweede honkman, Olaf en Jesper hebben beiden gepitched en namen positie op het eerste honk en in het outfield. Op zaterdag speelde team Noord een prachtige openingswedstrijd tegen Zuidelijke Nederlanden (combinatie Brabant en Limburg). Ze wonnen met 8-0. Daarna speelden ze tegen het veel sterkere team Brabant United. Deze wedstrijd werd jammerlijk verloren. Hierdoor belandde het team in de verliezerfinale die zondags in Heemstede werd gespeeld. Team Noord leed een groot verlies tegen Zuidelijke Nederlanden. Dit team verloor daarna ruimschoots van de zeer goed spelende Night Hawks (Noord-Holland). Team Noord speelde de wedstrijd tegen deze geduchte tegenstander met een grote inzet en dat werd beloond. Al in de eerste slagbeurt  stond Team Noord voor. Night Hawks slaagde er in zijn slagbeurt niet in om punten te scoren, dankzij de stevige verdediging van Noord. Ook in de tweede inning behaalde team Noord weer punten. Night Hawks wist ook hier geen punten te behalen. In de derde inning scoorden de noorderlingen weer en daarmee stelden ze de overwinning veilig! Team Noord eindigde als eerste in de verliezersfinale en als 5e op het NK.

Het was een fantastisch toernooi!

Back to top button