Zomertentoonstelling Mijn wereld op wielen bij Museum Nienoord

 LEEK – Herinnert u zich uw eerste auto nog? Of had u ook een Berini, waarmee u van het ene naar het andere dorp reed? De tentoonstelling Mijn wereld op wielen geeft in vogelvlucht de geschiedenis weer van het personenvervoer over de weg van 1800-1960; van rijtuig en fiets tot brommer, motorfiets en oldtimer.

Kom kijken naar één van de oudste automobielen van Nederland: de bijzondere Benz-Velo uit 1897; of bewonder een Franklin uit 1917; dwergautootjes uit de naoorlogse periode; Fongers fietsen en nog veel meer!

De expositie is een samenwerkingsverband tussen Museum Nienoord en De Verhalen van Groningen. Bijzonder aspect van deze expositie is de bijdrage van inwoners van de provincie, door de inbreng van hun verhalen, herinneringen en daarmee verbonden voorwerpen. De Verhalen van Groningen verzamelt deze verhalen en voorwerpen en vervolgens krijgen ze een centrale plek in de tentoonstelling. Heeft u een bijzonder verhaal te vertellen of een bijzonder object in uw bezit? Meld het ons via [email protected] of kom langs met uw verhaal of object op zondag 13 juli en zaterdag 9 augustus bij Museum Nienoord.

De expositie vindt plaats in het kader van het project Onderweg. De geschiedenis van reizen en vervoer in Groningen – de Groningse bijdrage aan 2014 Mobiel – Het jaar van mobiliteit en mobiel erfgoed en is te bezichtigen van vrijdag 4 juli tot en met zondag 14 september 2014.

Back to top button