Uitslaande woningbrand aan de Grietenij in Leek; brandweer met veel materiaal ingezet (Video)

Leek – Zaterdagmiddag rond kwart over vijf kwam bij de 112-Meldkamer een melding binnen van een uitslaande woningbrand aan de Grietenij in Leek.

Brandweer Leek is opgeroepen om met prioriteit 1 ter plaatse te gaan. Nog voor de brandweer ter plaatse was, waren de rookwolken in de woonwijk goed te zien. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de woning en waren er diverse knallen te horen. Om te zorgen voor genoeg personeel en water is opgeschaald naar middelbrand. Hierna is brandweer Roden en de hoogwerker vanuit Groningen ter plaatse gekomen.

Binnen aanval
Vele buurtbewoners kwamen af op de sirenes en rookwolken. De brandweer is direct de woning binnen gegaan en heeft het vuur uiteindelijk weten te blussen. Na ruim een uur waren alle vlammen gedoofd en is er een nacontrole verricht met de warmtebeeldcamera.

Forse schade
De woning heeft forse schade opgelopen, wat de oorzaak is van deze felle brand is niet bekend. Zover bekend is er niemand gewond geraakt. Burgemeester Ard van der Tuuk kwam kort na de brand ter plaatse en liet zich bijpraten door de officier van dienst van de brandweer.

Foto’s: Jordi Haverdings & Sven Loer & Jelte Haumersen/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button