Aanstaande zaterdag oranjefeest op Podium Nienoord

LEEK – Dat het succes van Oranje op het WK in Brazilië ook het thuisfront in Nederland niet onbetuigd laat, is steeds duidelijker te merken nu de Oranjekoorts op steeds meer plekken in het land aanwakkert. Ook in Leek kan men Oranje massaal richting de toernooiwinst schreeuwen.

Een samenwerking van Stelten Leek Promotion met Sportcentrum Leek heeft ertoe geleid dat voetbalsupporters zaterdag op een groot scherm bij Podium Nienoord kunnen kijken naar de kwartfinale tussen het Nederlands Elftal en Costa Rica, die om 22.00 uur begint. Net als tijdens het WK van 2010 in Zuid-Afrika hopen de initiatiefnemers van deze actie dat alle voetbalsupporters uit Leek en omstreken het Nederlands Elftal vanaf deze plek een warm hart willen toedragen. Sportcentrum Leek-eigenaar Jacob Veenema heeft volop vertrouwen in een goed resultaat. ,,Naarmate de resultaten beter worden, gaat de gekte rondom het Nederlands Elftal steeds meer leven. En ik heb erg goede hoop dat Oranje ook Costa Rica weet te verslaan. Mijn juichpak ligt al klaar”, lacht Veenema. In 2010 kwamen liefst 2500 mensen naar Podium Nienoord toen Oranje de finale van het WK wist te bereiken. Veenema hoopt uiteraard weer op hetzelfde succes, alleen ditmaal met winst in de finale: ,,de voorbereidingen zijn al in volle gang, want we willen dit evenement graag groots aanpakken.

Er zal een groot scherm geplaatst worden van 4×5 meter, daarnaast zal steelband Panmagic voor wat Braziliaans vermaak zorgen en draait DJ Olaf opzwepende muziek. Het terrein bij podium Nienoord, dat volledig in de WK-sferen zal worden gehuld, gaat zaterdag om 17.00 uur open. We gaan namelijk niet alleen het kwartfinaleduel van Nederland uitzenden, maar alle kwartfinales. Hierdoor kan men zaterdag om 18.00 uur ook alvast in de stemming voor Nederland – Costa Rica komen bij de andere kwartfinale die dan gespeeld wordt”, laat Veenema weten. Veenema benadrukt tevens dat het fijn is dat iedereen meewerkt om er in Leek een mooi Oranjefeest van te maken. ,,Met de feestsfeer zit het hier altijd wel goed, daar maak ik me geen zorgen over. Maar ook de gemeente Leek stelde zich uiterst soepel op om dit allemaal mogelijk te maken. Dat geeft aan dat er een breed draagvlak voor zo’n evenement is en dat mag ook wel eens gezegd worden. Nu alleen nog maar hopen dat Nederland van Costa Rica wint. Ik kijk er nu al erg naar uit”, aldus Veenema.

Back to top button