Brandweer haalt kalf na bevalling uit sloot in Lettelbert (Video)

LETTELBERT – Een natuurfotograaf liep zaterdagmorgen langs de weilanden bij Lettelbert en trof daar een koe met kalf aan in een sloot. De koe was net in de sloot bevallen van het kalf, na de bevalling kon de koe zelfstandig uit het water komen maar het pasgeboren kalfje lukte dat niet.

De fotograaf ging naar het kalf toe naar de overkant van het water om z’n kop boven water te houden. De brandweer van Leek en Zuidhorn zijn ter plaatse gekomen om het kalf er uit te halen. Door middel van een waterdicht pak ging een brandweerman het water in om samen met de fotograaf het kalf op het droge te brengen. Nadat het kalf weer in het weiland lag werd het herenigd met de ouders.

RTV Noord
Telegraaf

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

   .
Back to top button