Winterse sfeermarkt zondag 21 december op Landgoed Nienoord

LEEK – Op zondag 21 december wordt er op Landgoed Nienoord een sfeervolle wintermarkt georganiseerd getiteld ‘Kerst op Nienoord’ van 11.00-17.00uur. De voorbereidingen voor deze bijzondere dag zijn in volle gang. Kerst op Nienoord bestaat uit verschillende activiteiten, zowel binnen als buiten.

De markt vindt plaats langs het wandelpad vanaf de parkeerplaats naar het plein van het Familiepark en op de binnenplaats van Borg Nienoord en is gratis toegankelijk. Bij de verschillende kraampjes zijn regionale en/of biologische producten en delicatessen en aantrekkelijke cadeaus voor onder kerstboom. En natuurlijk zijn er lekkere hapjes en drankjes te koop waaronder warme chocolademelk, glühwein en poffertjes.

Activiteiten voor jong en oud

Naast de gezellige markt zijn er ook tal van andere activiteiten waarmee jong en oud zich kunnen vermaken. Zo kunnen de jongste bezoekers van Kerst op Nienoord kerstkoekjes versieren en lekker opeten. Op de binnenplaats van Borg Nienoord kunnen bezoekers instappen in een rijtuig of arrenslee voor een ritje over het historische landgoed. Een verhalenverteller vertelt spannende kerstverhalen over de omgeving van Leek en Borg Nienoord. Diverse kerstkoren zingen sfeervolle kerstliederen. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de levende kerststal op het plein bij de Albertushoeve  en ook de stoomtrein rijdt door het verlichte bos.

Wie even uit wil rusten en op wil warmen kan terecht in de borg, het restaurant van het Familiepark of één van de andere kerstsfeervolle horecachalets op het Landgoed.

Kerstwandeling

Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Kerstwandeling. Naast het sfeer proeven en beleven op de wintermarkt, kunnen de bezoekers ook een wandeling op het Landgoed maken.  Langs een verlichte route wordt op diverse locaties het kerstverhaal verteld en uitgebeeld. De wandeling van ongeveer 1,5 uur start om 16.00 uur bij het Infocentrum en de kosten hiervoor zijn €2,00 per persoon en €5,00 per gezin. Aan het einde van de wandeling ontvangt u tegen inlevering van het entreebewijs warme chocolademelk of glühwein en voor de kinderen is er ranja.

Praktisch

De markt is op zondag 21 december geopend van 11.00 tot 17.00 uur en gratis toegankelijk

Meer informatie over het programma is te vinden op: www.landgoednienoord.nl/landgoedkalender/kerst-op-nienoord

   
Back to top button