Vijf dagen durende gevarieerde feestweek in Tolbert

TOLBERT – Sinds twaalf jaar is Stichting Volksvermaken Tolbert (weer) actief en als een der hoogtepunten ervaart men het organiseren van de jaarlijkse feestweek Tolbert. Een feestweek, zo vindt het bestuur, moet veel variatie in zich hebben en gericht zijn op alle lagen van de bevolking.

Jong en oud moeten er elementen in aantreffen die zij weten te waarderen en van kunnen genieten. Deze even simpele als doeltreffende stelling van Volksvermaken maakt dat ze er jaarlijks in slagen dit op meer dan uitstekende wijze te realiseren. Niet alleen de feestweek wordt aangestuurd door Stichting Volksvermaken Tolbert. Het gehele jaar door zijn ze actief en organiseren onder andere de activiteiten met Pasen als eierengooien en het paasvuur, Sinterklaas Intocht, de super overdekte kerstmarkt, diverse fiets- en wandeltochten e.a. De activiteiten die het zeer actieve en homogene bestuur organiseert zijn een niet meer weg te denken factor in het wel en wee van Tolbert en wijde regio.

Homogeen en harmonieus
Traditionele en bewezen topactiviteiten, aangevuld met nieuwe en zeer verrassende activiteiten. Traditionele hoogtepunten zijn onder meer  het ringsteken met aanspanningen, het buikschuiven, de immer zeer druk bezochte jaarmarkt/braderie die dit jaar voor het eerst op zaterdag is, de kindermiddag en de brommer en tractor toertocht, fiets en solex tocht, Artiesten Parade, wandeltocht en immer het daverende slotfeest. Immer bezocht door honderden mensen uit Tolbert alsook uit de wijde regio.

Een vernieuwd element van de feestweek is dit jaar de Zeskamp, waar diverse teams uit Tolbert en omstreken strijden om de eeuwig durende roem en de wisselbeker.

Verder kan er geschaatst worden op de kunstijsbaan die vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli is geopend bij de Cazemierboerderij.

Ook dit jaar is er weer een ouderwets gezellig Café genaamd “Volksvermaken Café” Het Little house van de Postwagen wordt op woensdag 29 juni en donderdag 30 juni omgetoverd tot een gezellig café. Met een leuke aankleding, terras buiten, statafels en een stamtafel maken we het weer ouderwets gezellig even kletsen met elkaar onder het genot van een borrel vrolijk stukje muziek erbij lijkt het even weer op vroeger.

De Feestweek Tolbert kenmerkt zich al jaren door de prima sfeer en heel veel gezelligheid. Van heinde en verre komt men de feestweek met een bezoek vereren en zelfs vakanties worden er op afgestemd. Kenmerkend is eveneens dat juist in deze periode van de feestweek emigranten uit verre landen hun Tolberter roots weer even opzoeken.

Kortom een groot feest voor iedereen, de inwoners van Tolbert, maar zeker ook voor duizenden mensen uit de regio. Een feestweek derhalve die men bezocht moet hebben. Het is weer mogelijk van 28 juni tot en met 2 juli in één van de leukste dorpen van het Westerkwartier, Tolbert! Laat de gelegenheid niet voorbij gaan!

   
Back to top button