OWK 1 nog altijd puntloos na nederlaag tegen AVO

OOSTWOLD – Zondag 14 september stond de derde competitiewedstrijd voor OWK 1 op het programma. Na de verloren wedstrijden tegen ZKC en KNC’51 wisten de spelers dat er eigenlijk wel gewonnen moest worden, om zodoende de aansluiting weer te vinden in de competitie, en om maar van die hatelijke nul af te zijn.

Vandaag reisden we af naar Assen. Onder genot van een heerlijk zonnetje moest het daar tegen AVO gaan gebeuren. Wetende dat AVO de eerste twee wedstrijden wel in winst wist om te zetten, zou dit geen makkelijke pot worden. In een licht gewijzigde opstelling ten opzichte van de eerste wedstrijden zouden we echter alles op alles zetten om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Helaas dacht AVO daar net zo over, en door twee snelle goals van de Assenaren keek OWK al snel tegen een achterstand aan. Gelukkig kon deze achterstand snel worden teruggebracht naar 2-1, maar het was al duidelijk dat AVO de huid duur zou verkopen. OWK was zoekende in het begin van de wedstrijd, en wist hierdoor moeilijk de korf te vinden. Gedurende de eerste helft kwam de ploeg echter beter in het spel, en ondanks dat AVO hun goals bleef meepikken werd OWK toch steeds sterker. Tot veel doelpunten leidde het echter helaas nog niet, wat resulteerde in een ruststand van 9-6.

In de pauze werden de puntjes op de i gezet door coach Daling, echter bleek wederom dat AVO scherper uit de kleedkamer kwam, en al gauw werd een gat geslagen van 6 punten naar een stand van 12-6, alvorens OWK weer een doelpuntje mocht noteren. Dit bleek al snel de tendens van de tweede helft. Telkens als OWK de korf weer wist te vinden zette AVO hier een of twee goals tegenover. Ook enkele wissels aan de kant van OWK konden hier weinig meer tegen doen, waardoor de eindstand uiteindelijk werd bepaald op 22-12.

Helaas een duidelijke uitslag, waaruit ook blijkt dat er nog wel wat werk te doen is voor de selectie van coach Michel Daling. Maar we zijn wel een team in opbouw, met enkele nieuwe spelers en een nieuwe samenstelling, dus met voldoende trainingsarbeid, een positieve instelling, en vertrouwen in elkaar weet ik zeker dat we snel genoeg aan de juiste kant van de score staan.

Nu eerst op naar de bekerwedstrijden tegen DTL (voor het tweede) en Wez Handich (voor het eerste). Laatstgenoemde wedstrijd wordt woensdagavond gespeeld op het sportpark Oostwold, tijd is op het moment van schrijven helaas nog niet bekend. Maar supporters zijn hartstikke welkom, dus houd hiervoor de website in de gaten!

En mocht dit niet lukken, dan heten wij u van harte welkom op het sportpark Oostwold op zondag 21 september, waar het tweede om 13:00 speelt tegen Noviomagum 3, en om 14:30 speelt het eerste tegen Noviomagum 1. Ook hier zijn supporters zeer gewenst, dan zullen we met zijn allen de eerste punten in Oostwold proberen te houden!

Back to top button