Sparta verliest van titelfavoriet Wêz Handich/DOW

ZEVENHUIZEN – Na de winstpartijen op Wordt Kwiek en Quick’21 stond zaterdag 21 november de wedstrijd tegen de torenhoge favoriet Wêz Handich/DOW op het programma.

Uit eerder gespeelde oefenwedstrijden tegen de formatie uit Rottevalle/Oostermeer wisten de Zevenhuisters dat het een lastige wedstrijd zou worden, als mede dat Wêz Handich/DOW op het veld goed meedraait in de Eerste Klasse startte de wedstrijd om 19:30 uur in een goed gevulde Topsporthal.

Wêz Handich/DOW opende direct de score en kon vlot uitlopen naar een voor hen comfortabele 0-4 voorsprong. De Gebroerders Brink formatie keek de afgelopen weken wel vaker tegen een achterstand en wist inmiddels hoe zij dit gat weer moeten verkleinen. Van afstand werd de eerste Spartaanse goal gescoord, daarna was het echter Wêz Handich/DOW wat de klok sloeg, met twee scherp schietende heren wisten zij vlot uit te lopen en hun ploeg naar een 5-13 voorsprong te leiden.

Na de rust hadden de acht van Jan Willem Venekamp de taak om gebroeders Veenstra minder te laten scoren en andere spelers wat meer vrij te laten, zodat zij zouden schieten, met de hoop dat ze zouden missen. Sparta opende nog wel de score in de tweede helft, maar de Zevenhuisters zouden nooit meer dichterbij komen. Na 60 minuten korfbal stond er een 13-23 stand op het scorebord.

Sparta kon niet stunten tegen de Friezen en gaat zich opmaken voor de derby tegen Rodenburg. Deze wordt volgende week zaterdag om 15:30 uur gespeeld in de Rodenburghal te Leek. Alle support is weer welkom.