Streekderby OWK – Hoogkerk eindigt in 21 tegen 16

OOSTWOLD – Dit weekeinde voor het vlaggenschip van korfbalvereniging OWK wederom een zaterdagwedstrijd. Een week eerder werd ook op zaterdag gespeeld, en gewonnen van ROG. Belangrijke punten werden meegenomen naar Oostwold.

Deze week stond de streekderby tegen Hoogkerk op het programma, een sterke ploeg die bovenin mee willen draaien in de 1e klasse. Om 15:30 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Beide ploegen begonnen fel. OWK liet duidelijk merken waarvoor ze naar Hoogkerk gekomen waren (op de fiets natuurlijk). OWK begon vooral verdedigend scherp. Er werd weinig ruimte weggegeven. Het aanvalsvak van de CINX-formatie wist hier goede aanvallen tegenover te zetten, alleen bleven de doelpunten echter uit. Hoogkerk kwam via een strafworp en een afstandsschot op een 2-0 voorsprong. Duidelijk werd dat beide ploegen de speerpunten van de tegenpartij goed lam wisten te leggen. Via goals van de dames van OWK kwam de stand na een kleine 10 minuten op 4-2.

Hierna wist OWK bijna het gaat te dichten, door eerst de 4-3 te maken, en enkele minuten later kwamen de rood-witten op 5-4. Hierna sloeg Hoogkerk echter een gaatje, en werd het 8-4. Een verschil waar OWK de resterende eerste helft tegen aan moest kijken. Het veldspel was zeker niet minder, alleen Hoogkerk was gretiger en scherper in de afronding. Dit resulteerde in een ruststand van 12-7. Michel Daling motiveerde zijn team tijdens de thee om vooral door te gaan. Koppen omhoog en volharden, de goals vallen vanzelf. Hoogkerk kwam echter met direct twee goals scherper uit de kleedkamers. Hierna moest coach Daling noodgedwongen wisselen, vanwege een vervelende blessure die achteraf gelukkig mee bleek te vallen. De verse krachten van OWK pakten de draad prima op, en pikten hun goals mee. Tot een stand van 18-12 was het stuivertje wisselen, en in deze fase van de wedstrijd wist OWK het gat nog één keer te verkleinen naar een stand van 18-14. Dichterbij is de CINX-formatie niet gekomen. De einduitslag na 70 minuten korfbal was 21-16. Geen hoogstaande wedstrijd, maar wel één met veel strijd, een echte streekderby met een terechte winnaar.

Gebrek aan scherpte in de afronding heeft OWK uiteindelijk de das omgedaan. Na de wedstrijd bleven veel spelers en toeschouwers een hapje eten in de kantine van Hoogkerk, waar de selectie daar een heerlijke rijsttafel hadden klaarstaan. Een mooi initiatief! Het is nog erg gezellig geweest, en gelukkig was de OWK selectie wel scherp bij een afsluitend potje Beerpong. Hier werd na een spannende wedstrijd tegen een Hoogkerk wel (met 1 punt verschil) gewonnen!

Volgende week wel weer gewoon lekker op zondag ballen. Zondag 4 oktober bijt OWK 3 om 11:30 de spits af tegen DIO 3 uit Oosterwolde, waarna de OWK selectie aantreedt tegen de selectie van SIOS uit Wolvega. Met om 13:00 OWK 2 – SIOS 2, en aansluitend om 14:30 OWK 1 – SIOS 1. Spektakel gegarandeerd, dus we zien u zondag graag terug aan de lijn!