Burgemeester Ard van der Tuuk blikt terug op 2019 en kijkt vooruit naar 2020

WESTERKWARTIER – Burgemeester Ard van der Tuuk, die sinds 2 oktober 2019 officieel burgemeester van het Westerkwartier is, heeft de dag voor Oud&Nieuw een brief naar buiten gebracht met terugblik naar zijn eerste periode als burgemeester in het Westerkwartier en met als afsluiting een vooruitblik op 2020. De brief lees je hieronder:

Beste Westerkwartierders,

Sinds 2 oktober mag ik burgemeester zijn van de gemeente Westerkwartier. Ik heb bijna zestig bijzondere bezoeken gebracht en kennis gemaakt met vele inwoners, verenigingen en ondernemers. Van Garnwerd tot De Wilp, van Visvliet tot Midwolde. Overal kreeg ik een warm welkom. Hartelijk dank daarvoor.

Wat de bezoeken onvergetelijk maakt, is de manier waarop mensen hun liefde en trots uitspraken over hun omgeving. Hun dierbaren, de prachtige natuur, het gebouw waar het hele dorp aan heeft meegeholpen.

Maar ik heb ook de zorgen van inwoners gehoord. Ook onze inwoners zijn boeren, werken op scholen, bij de politie of in de zorg. Helaas kan de gemeente, en ik als burgemeester, deze zorgen niet direct wegnemen. Maar we kunnen er wel aan bijdragen dat we in het Westerkwartier met elkaar in gesprek blijven. Ons noaberschap is fijn als we het goed hebben, maar is vooral waardevol op momenten dat we elkaars steun nodig hebben. Het einde van het jaar is een goed moment om daar even bij stil te staan.

Ook volgend jaar wil ik als burgemeester hierin een rol blijven vervullen. Juist in een jaar waarin we herdenken dat de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden ten einde kwam. Een jaar waarin de waarden die we delen voorop staan. Waarin we vieren dat we in vrijheid leven.

Dat betekent niet dat we het altijd met elkaar eens hoeven te zijn. Maar we kunnen wel ons best doen om elkaar te begrijpen. Door met elkaar te blijven praten en naar elkaar te luisteren.

Hier wil ik me graag voor inzetten. Als burgemeester, maar ook als inwoner van onze prachtige gemeente. Mijn persoonlijke wens voor 2020 is dat ik een mooie plek in het Westerkwartier vind, waar ik samen met mijn vrouw Anja kan wonen.

Ik wens u allen een gezond en gelukkig 2020!

Hartelijke groet, Ard van der Tuuk
Burgemeester gemeente Westerkwartier

   
Back to top button