Reanimatie estafette in de Gemeente Leek goed bezocht

LEEK – Afgelopen vrijdag/zaterdag heeft Groningen Hartveilig een reanimatie-estafette in/om het Gemeente huis van Leek gehouden. Vrijdagavond is er gestart met een voorlichtingsavond waarin alle aspecten van de burgerhulpverlening aan de orde zijn gekomen en waarbij onder andere het alarmeringssysteem HartslagNu uitgelegd is.

Zaterdagmorgen vanaf 09:00 uur werden er in het gemeentehuis de gratis reanimatie en AED cursussen gegeven. Vanaf 13.00 uur begonnen de 6-minutentrainingen. Op verschillende locaties in de buurt van het gemeentehuis was een reanimatiepop neergelegd waarbij ook een instructeur en een Lotus slachtoffer aanwezig waren. De bedoeling van deze training was dat u werkelijk ging ervaren wat het betekent om binnen 6 minuten ergens in uw omgeving een reanimatie op te moeten starten en samen te werken met andere burgerhulpverleners. Deze training bootst voor een groot gedeelte de realiteit na. Rond 15.00 eindigde de estafette weer in het gemeentehuis met de uitreiking van de certificaten en de reanimatiehesjes. Beide dagen waren er zo’n 16 deelnemers aanwezig bij de estafette.

Burgerhulpverlening/AED’S in Leek

In Leek is het momenteel zo dat er 60 mensen aangemeld zijn via het HartslagNu.nl alarmeringssysteem, en dat is voor ca. 20.000 inwoners een erg laag percentage. Daarom vraagt Groningen Hartveilig iedereen die geïnteresseerd is of vragen heeft over het zijn van Burgerhulpverlener zich te melden bij Aaltjo Koster, tel. 06-10197267.

Het aantal aangemelde AED’s in het dorp zijn momenteel 4 waarvan er 2 24/7 beschikbaar zijn. Ook hierbij geldt, mocht u zelf een AED hebben en die beschikbaar wilt stellen voor Burgerhulpverlening dan kunt u ook contact opnemen met Aaltjo Koster via tel. 06-10197267.

Het totaal aantal deelnemers in de provincie Groningen is op dit moment bijna 2.600 en dat groeit gelukkig nog elke dag!

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Groningen Hartveilig of via het alarmeringssysteem HartslagNu.nl. Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button