Ruime winst voor korfbalclub Rodenburg bij uitwedstrijd tegen DIO

OOSTERWOLDE/LEEK – Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen DIO op het programma. In het veldseizoen werd er thuis al ruim gewonnen van de club uit Oosterwolde gewonnen, maar vorig seizoen werd er nog tweemaal verloren van DIO. Een makkelijke wedstrijd zou het op voorhand dus niet zijn.

Om 14:45 floot de, goed leidende, scheidsrechter Kootstra voor de start van de wedstrijd. Aan het begin was Rodenburg even zoekende, maar wist toch snel de voorsprong te pakken. DIO maakte nog gelijk, maar Rodenburg liep uit naar een 1-4 voorsprong. Dat zette DIO weer op scherp en via twee afstandsschoten en twee strafworpen kwamen zij weer gelijk. In een moeizame fase wist Rodenburg toch weer het initiatief naar zich toe te trekken en kwam op een 5-7 voorsprong. Vanaf dit moment wist Rodenburg constant het verschil van minimaal 2 doelpunten in stand te houden en konden dit zelfs richting het einde van de eerste helft uitbouwen naar een 6-11 voorsprong. Ook nu kwam DIO weer terug, maar ditmaal konden zij niet verder komen dan een 8-11 tussenstand. Rodenburg bouwde haar voorsprong uit en kwam met fraai spel en snelle aanvallen uit op een 8-14 ruststand.

Het gat was geslagen, maar dat betekende zeker niet Rodenburg de tweede helft rustig aan kon doen. DIO startte dan ook gretig en wist het eerste doelpunt van de tweede helft te maken. Rodenburg stond weer op scherp en wist met een aantal mooie doelpunten uit te lopen naar een 12-19 voorsprong. Zowel DIO als Rodenburg bleven volle bak doorgaan, maar de overwinning kon Rodenburg eigenlijk niet meer ontgaan. Met nog doelpunten over en weer stond het vlak voor tijd 17-23. Met nog enkele seconden op de klok zette Rodenburg nog één keer aan en via een snel opgezette aanval werd de eindstand bepaald op 17-24.

Volgende week komt Olympia op bezoek in de Rodenburghal, de aanvang van deze wedstrijd is 14:40. Aansluitend zal Rodenburg 2 het opnemen tegen SCO 4.