Morgen verkeersmaatregelen in Leek tijdens Energiewacht Tour

LEEK – Op zaterdagmiddag 9 april wordt een individuele tijdrit voor wielrensters georganiseerd tijdens de Energiewacht Tour.

De eerste renster start om 15.00 uur op de binnenplaats van Borg Nienoord, de laatste renster komt naar verwachting rond 17.50 uur aan op De Dam in Leek.

De route gaat van de borg over het landgoed  richting Midwolde, Lettelbert, Oostwold en na een rondje bij de kerk aldaar terug naar Midwolde. Daar wordt de oostelijke parallelweg langs de camping genomen, waarna de rensters bij de brandweerkazerne/De Oude Ulo de Tolberterstraat opgaan. Via de winkelstraat rijden ze naar de finish nabij de kerk op De Dam.

Verkeersmaatregelen
In verband hiermee zijn tussen 14.30 en circa 18.00 uur de volgende verkeersmaatregelen van kracht:

  • De weg tussen de rotonde in Midwolde en het centrum van Oostwold is in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer (met uitzondering van hulpdiensten).
  • De parallelweg van de Midwolderweg is voor alle verkeer gesloten.
  • De Tolberterstraat is gesloten voor alle verkeer van de rotonde Oldebertweg/Euroweg richting centrum. Verkeer naar het centrum en Nietap/Roden wordt omgeleid via de Euroweg en de Lindensteinlaan. Verkeer vanuit Roden over de Tolberterstraat richting Tolbert en A7 blijft wel mogelijk; let u daarbij goed op de aanwijzingen van de verkeersregelaars.
  • De bushalte Leek Centrum vervalt. Qbuzz hanteert de route en vertrektijden van de Pinkstermarkt. Ziehttp://qbuzz.nl/GD/plan-mijn-reis/storingen/ (buslijnen 3, 83, 85/88)
  • Alle parkeerplaatsen in het centrum van Leek/Nietap en bij Landgoed Nienoord blijven bereikbaar. Volg zo nodig de gele verwijsborden.
  • In het centrum van Leek worden verschillende activiteiten georganiseerd, gerelateerd aan het fietsen. Kom vanwege de drukte daarom zelf ook bij voorkeur op de fiets. De Tolberterstraat en De Dam blijven open voor kijkers en winkelend publiek.

   
Back to top button