Bourgondisch Leek, verrassend culinair evenement tijdens LeekWeek

LEEK – Het vorig jaar voor het eerst gehouden en zeer geslaagd culinaír evenement ‘Bourgondisch Leek’, krijgt dit jaar een vervolg. Het gratis toegankelijke festijn is onderdeel van de LeekWeek en vindt plaats op Zaterdag 29 Augustus. Aanvang om 16.30 uur op De Dam in het centrum van Leek.

Een groot gedeelte van De Dam wordt voor het culinaire evenement afgezet en omgetoverd tot een waar restaurant alwaar de bezoekers voor een geringe prijs de meest uiteenlopende gerechten kunnen kopen. Ook gratis proeverijen zullen niet ontbreken bij de op meerdere plekken staande chalets/kramen van de deelnemers. Op een centraal punt kan men de benodigde munten, á € 2,00, voor de culinaire verrassingen aanschaffen.

Bourgondisch Leek kent dit jaar een zevental gerenommeerde deelnemers, welke allen de heerlijkste en verrassend lekkerste gerecht(en)(tjes) uit hun bedrijf gaan presenteren.

Deelnemers

Deelnemende horecabedrijven zijn onder meer La Pasión Delicatessen (Leek), Eétcafé De Buren (Leek), Gasterij Inkies (Midwolde), Partycentrum en restaurant De Postwagen (Tolbert), Café-Restaurant Max Otter (Leek), Steakhouse en Pizzeria Mazzel (Leek) en Grand Café Borg Nienoord (Leek). Gedurende het culinaire festijn wordt de muzikale omlijsting gevormd door de liveband Bluesheat Bluesband. Vooraf aan het culinaire festijn is in het centrum van Leek een Streetparade, verzorgd door vier aansprekende muziek- en showkorpsen uit de regio.

De horecagelegenheden hebben de prijs voor het culinaire gerecht(en) bewust zo laag mogelijk gehouden om zoveel mogelijk de fijnproevers de kans te bieden om overal te proeven wat zij aan heerlijkheden in huis hebben. Er is rekening gehouden met wat kinderen ook graag lusten.

Bourgondisch Leek op zaterdag 29 augustus, aanvang 16.30 uur en duurt naar verwachting tot rond 22.00 uur. Toegang is voor alle bezoekers gratis!

Zie hier het bericht van de Leekweek 2014.

Archieffoto: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

   
Back to top button