Restaurant Ramires per 1 september dicht

LEEK – Latino-restaurant Ramires aan De Dam in Leek, dat ruim twee jaar geleden zijn poorten opende, gaat per 1 september dicht. Oud-eigenaar Chris van Tuijl (47) van datingwebsite Relatieplanet.nl runt het horecabedrijf samen met zijn uit Portugal afkomstige vriendin Carla Gonzalves (43).

Vanaf hun vakantieadres in Portugal bevestigde de internetmiljonair gistermiddag dat hij stopt met het restaurant. ,,Het bedrijf sloeg helaas onvoldoende aan. Onder meer door te sleutelen aan het bedrijfsconcept hebben we kosten noch moeite gespaard om het restaurant aan de loop te krijgen. Dat is niet echt gelukt. Zodra we volgende week terug zijn van vakantie gaan we op zoek naar een overnamekandidaat.”

Van Tuijl en zijn partner vestigden het restaurant in het pand van de voormalige ABN Amro, dat hiervoor fors werd verbouwd. De geldkluizen van de vroegere bank bevinden zich nog steeds in de kelder. Voorafgaand aan de opening zei Van Tuijl in deze krant: ,,Ik denk niet dat we deze kluizen nodig hebben om er bankbiljetten in op te slaan. Zo’n moneymaker is een restaurant niet.” In de zaak worden Latijns-Amerikaanse gerechten geserveerd. Veel personeel dat er werkt, heeft net als de partner van Van Tuijl, van oorsprong de Portugese nationaliteit.

Bron: DvhN
Foto’s: Ramires

 

Back to top button