Veenstra-Flonk 60-jarig huwelijksjubileum op 30 september

ZEVENHUIZEN – Op 30 september a.s. is het echtpaar Veenstra-Flonk 60 jaar getrouwd. ‘Op een zomeravond in 1949 fietste Antje met haar vriendin een rondje Zevenhuizen. Op een viersprong troffen ze daar Hendrik met een kameraad aan; ze zijn samen verder gefietst en zo is het begonnen.’

In 1955 zijn ze getrouwd; ze kregen eerst 2 dochters en later 2 zonen. Nu hebben ze 9 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. De eerste 5,5 jaar woonden ze in Opende (Gron.), De heer Veenstra werkte toen als knecht bij een boer; nadien konden ze van de ouders van mevrouw Veenstra-Flonk een klein boerderijtje aan de Veldstreek te Zevenhuizen huren en later kopen. Nog weer later kochten ze, aan diezelfde weg, een grotere boerderij met meer land, later is er nog eens land van de buurman bijgekocht.

Het was hard werken maar een hele mooie tijd! Samen iets opbouwen! Je kunt de tijd van toen niet vergelijken met nu, je hoort ons niet zeggen: het was vroeger slechter of beter; nee, het was anders.

Burgemeester Hoekstra feliciteert het echtpaar op 30 september 2015 om 14.15 uur.

   
Back to top button