Veenhuizen en ONB zijn finalisten van het B-toernooi Leekster Voetbalgala

Leek – Veenhuizen en ONB zijn de finalisten van het B-toernooi van het Leekster Voetbalgala. Veenhuizen kwam in de finale door in de halve finale ODV te verslaan. ONB, dat vorig jaar debuteerde als vervanger van het teruggetrokken OKVC, was de baas over Glimmen. Beide clubs komen ook uit in het A-toernooi.

De organisatie werd opgescheept met vier teams (Zeester, Kloosterburen, Bakkeveen en Yde de Punt) die hadden afgezegd. Het programma moest helemaal op de kop gezet worden. Van de drie poules bleven er twee over.
Jens Schraven, die dit jaar zijn eerste contract heeft getekend bij FC Groningen, verrichtte de aftrap in het Sportcentrum. Jens is geboren en getogen in Leek en begon met voetballen bij VV Leek. De aanvaller kwam in de opleiding bij SC Heerenveen terecht en sloot in het seizoen 2018/2019 aan bij de Opleiding van FC Groningen. Een teenblessure houdt hem voorlopig aan de kant.

Totaal 8 teams
Acht teams streden om een plaats in de finale. Veenhuizen was ongenaakbaar in Poule A. De koploper van de vierde klasse won alle duels en schoot er lustig op los, liefst 24 keer. ONB werd tweede, voor Haren (dat de avond te voren nog een competitiewedstrijd op het veld had gespeeld) en SC Makkinga. Glimmen werd winnaar van Poule B. De vijfde klasser eindigde drie punten voor op ODV. OKVC werd derde, Ezinge eindigde onderaan.

Doelpuntenfestijn
De halve finale tussen Veenhuizen en ODV was een doelpuntenfestijn. Veenhuizen nam steeds een voorsprong terwijl de taaie ploeg uit Wijnjewoude iedere keer terug kwam en bij een man-meersituatie de leiding nam. De blauw-witten waren net even productiever en sloten af met 9-6. In de andere halve eindstrijd werd Glimmen al vroeg op een 0-2 achterstand gezet door ONB. De formatie uit Drachten kreeg het in de slotminuut nog even moeilijk, maar hield de zege op zak: 2-1.

Veenhuizen en ONB spelen voor het eerst de finale van het B-toernooi dat op de Gala-avond van 6 januari wordt gespeeld. Veenhuizen en ONB (voor het eerst in de historie) komen ook uit in het A-toernooi dat op woensdag 20 december start.

Vanavond begint het damestoernooi. Om 18.00 zijn de eerste duels.

Voor meer informatie: www.lvgala.nl 

Eindstanden
Poule A
1. VV Veenhuizen           3-9
2.ONB                             3-6
3. VV Haren                     3-3
4. SC Makkinga                3-0

 Poule B
1. VV Glimmen                 3-9
2. VV ODV                         3-6
3. VV OKVC                       3-3
4. VV Ezinge                     3-0

   
Back to top button