Pasveerkorps naar 28e Taptoe Leek

LEEK – Fluiten, trommels en een flitsende choreografie zijn de ingrediënten voor de shows die door het Pasveerkorps worden gebracht. 28 jaar geleden was het Pasveerkorps ook aanwezig tijdens de eerste taptoe en de organisatie is trots dat ze er dit jaar weer bij zijn.

Pasveer staat voor klasse en dat zien we graag in Leek. Ieder jaar probeert de organisatie van de Leekster Taptoe om vooral variatie in het programma te bieden.  We willen een avond organiseren waar zoveel mogelijk verschillende muziekstijlen worden gepresenteerd. Ook dit jaar weer een mix van traditioneel, modern, fluiten, toeters en slagwerk. “Het is een uitdaging om zo’n gevarieerd programma samen te stellen met de beperkte financiële middelen”, aldus Arjan de Vries, regisseur van de leekster Taptoe. Daarnaast willen we ook dat de taptoe een podium biedt voor de lokale bands en de jeugd.

Uit de regio komen dit jaar Showband Excelsior uit Groningen en het NFPC uit Dokkum. Beide bands bestaan al jaren en treden zeer regelmatig op. Het NFPC zal voor de eerste keer optreden in Leek tijdens de indoor Taptoe en is een echt slagwerk korps. Mallet instrumenten aangevuld met een strakke slagwerkgroep zorgen voor een modern slagwerk ensemble. Daarbij een opvallende colorguard groep waardoor het een kleurrijk geheel wordt. Showband Excelsior heeft naast de slagwerkgroep een blazersgroep en brengt een nieuwe show dit jaar.

Uit Assen komt de Mercurius marching and showband. Mercurius was al eerder te gast in Leek en de leden zullen ook dit jaar weer een show brengen die traditioneel is opgebouwd met een modern jasje. Uit Rotterdam komt de Euroband. Dit zeer gerenommeerde showkorps is een graag geziene gast op vele taptoes in binnen- en buitenland. Twee keer zullen ze optreden in Leek. De euroband begint met een themashow die de naam heeft  ”Bella Italia”. De show is opgebouwd uit Italiaanse muziek en de uniformering is daarop aangepast. Een show vol herkenbare Italiaanse klanken waarbij het publiek zeker niet stil zal blijven zitten.  De Euroband brengt ook een show in een mooi galauniform. Deze show heeft als titel Night and Day. Tijdens deze show worden de 24 uur van een dag muzikaal doorgnomen. Genieten dus!

Back to top button