Age-Wim van der Zee keert terug op oude nest (VEV’67) in nieuwe rol

LEEK – Afgelopen weekend heeft Age-Wim van der Zee de knoop doorgehakt en aangegeven dat hij komend seizoen terugkeert bij VEV’67. Dit keer niet als keeper of spits, maar als assistent van hoofdtrainer Luitzen Nijboer.

Age-Wim heeft noodgedwongen de voetbalschoenen aan de wilgen moeten hangen na een slepende blessure aan zijn teen, die hij opliep afgelopen oktober tijdens de zesde wedstrijd in de Topklasse bij ONS Sneek. In de eerste vijf duels maakte hij vijf goals voor de Friezen, voorwaar een flitsend debuut op het hoogste amateurniveau. Dat een blessure aan dit succes bruut een einde heeft gemaakt, is vanuit sportief oogpunt uiteraard een drama voor een speler van slechts 28 jaar.

De ambitie van Age-Wim, die in bezit is van het diploma TC 3, om na zijn sportieve loopbaan als trainer aan de slag te gaan, is hierdoor naar voren gehaald. De TC van VEV’67 is zeer content met het feit dat de eerste stappen op weg hiernaartoe bij VEV’67 worden gezet. Wij verwachten dat Age-Wim met zijn kennis, kunde en enthousiasme een waardevolle inbreng zal hebben binnen de eerste selectie. Naast zijn rol als assistent trainer, zal Age-Wim komend seizoen de cursus TC 2 volgen, en met zijn komst is de staf rond de eerste en tweede selectie voor komend seizoen helemaal rond.

Back to top button