Vier dagen durende gevarieerde feestweek in Tolbert

TOLBERT –  Sinds elf jaar is Stichting Volksvermaken Tolbert (weer) actief en als een der hoogtepunten ervaart men het organiseren van de jaarlijkse feestweek Tolbert. Een feestweek, zo vindt het bestuur, moet veel variatie in zich hebben en gericht zijn op alle lagen van de bevolking.

Jong en oud moeten er elementen in aantreffen die zij weten te waarderen en van kunnen genieten. Deze even simpele als doeltreffende stelling van Volksvermaken maakt dat ze er jaarlijks in slagen dit op meer dan uitstekende wijze te realiseren. Niet alleen de feestweek wordt aangestuurd door Stichting Volksvermaken Tolbert. Het gehele jaar door zijn ze actief en organiseren onder andere de ‘Run van Tolbert’, de activiteiten met Pasen als eierengooien en het paasvuur, de super overdekte kerstmarkt, diverse fiets- en wandeltochten e.a. De activiteiten die het zeer actieve en homogene bestuur organiseert zijn een niet meer weg te denken factor in het wel en wee van Tolbert en wijde regio.

Traditionele hoogtepunten zijn onder meer  het ringsteken met aanspanningen, het buikschuiven, de immer zeer druk bezochte jaarmarkt, de kindermiddag en de brommertoertocht en het daverende slotfeest.

Nieuwe elementen van de feestweek dit jaar zijn onder meer de Culinaire Dropping, Levend tafelvoetbal, solex en fietstocht, de Tolberter artiestenavond, een vermaakmiddag met ‘Ik Hou Van Holland’ voor cliënten van De Zijlen, Boeren doe dag voor jong en oud.

Ook dit jaar is er weer een ouderwets gezellig Cafe genaamd “Volksvermaken Cafe” Het little house van de postwagen wordt op donderdag 2 juli, vrijdag 3 juli en zaterdag 4 juli omgetoverd tot een gezellig cafe. Met een leuke aankleding, statafels en een stamtafel maken we het weer ouderwets gezellig even kletsen met elkaar onder het genot van een borrel vrolijk stukje muziek erbij met een  lokale artiest lijkt het even weer op vroeger.

Back to top button