Laatste twee weken Otto Eerelman bij Museum Nienoord

LEEK – Op Museum Nienoord zijn de schilderijen van deze veelzijdige kunstenaar nog t/m 2 augustus te bezichtigen. Het museum toont naast eigen werk met name markante bruiklenen van o.a. Paleis het Loo, het Groninger Museum en particulieren. Kort gezegd: grandioze Groninger kunst in een idyllische ambiance.

Voor de prijs van één entreebewijs geniet u deze maanden op Museum Nienoord in Leek van drie tentoonstellingen, waaronder de bijzondere expositie Otto Eerelman, schilder van aanzien. Op de valreep nog zeker een bezoekje waard! Het werk van deze kunstenaar (1839-1926) is verspreid tot ver buiten Europa en vooral geliefd vanwege de sublieme weergave van dieren. Museum Nienoord heeft al uitzonderlijk veel enthousiaste reacties ontvangen op de Eerelman expositie. Jong en oud is onder de indruk van het vakmanschap van deze “Noordelijke Rembrandt”. Zo gunde het Groningse gemeentebestuur in 1920 Eerelman de opdracht tot het schilderen van ‘De Paardenkeuring op de Grote Markt op de 28e augustus’, een schilderij dat nog steeds het interieur van het Stadhuis in Groningen siert.

De expositie op Museum Nienoord kunt u nog bezoeken tot en met 2 augustus van dinsdag tot en met zondag van 11-17 uur.

Back to top button