Bevolkingsonderzoek borstkanker in gemeente Leek

LEEK – Eind september start het bevolkingsonderzoek borstkanker in gemeente Leek. De onderzoekswagen wordt geplaatst in Leek, op de parkeerstrook naast het thuiszorggebouw aan de Waezenburglaan.

Eind november zullen naar verwachting alle cliënten in de gemeente gescreend zijn. De opkomst in gemeente Leek is hoog. In de vorige ronde gaf ruim 85% van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep.

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor het gratis röntgenonderzoek. Als de in de uitnodigingsbrief genoemde afspraak niet schikt, kan uiteraard een andere afspraak gemaakt worden. Dit kan telefonisch of via de website van Bevolkingsonderzoek Noord.

Meest voorkomende vorm van kanker

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Eén op de acht  vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek kan echter geen garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een röntgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Bevolkingsonderzoek Noord: www.bevolkingsonderzoeknoord.nl     

U kunt ook bellen of mailen met de screeningsorganisatie:
Bevolkingsonderzoek Noord
0900 – 20 30 100 (u betaalt hiervoor uw gebruikelijke kosten)

[email protected]

Back to top button