ARCADIS heeft werkzaamheden in Oostindie afgerond

LEEK – Na jaren goede samenwerking met de gemeente Leek, heeft ARCADIS de werkzaamheden in Oostindie nu afgerond. De samenwerking startte op 26 oktober 2006, toen het contract werd getekend voor het ontwerpen, aanleggen en meerjarig onderhouden van Fase 1.2 van Oostindie.

Dit werd in januari 2008 gevolgd door eenzelfde contract voor Oostindie Fase 2. Intussen heeft ARCADIS drie parken gemaakt en zijn zo’n 340 bouwrijpe kavels voor woningbouw opgeleverd. De woningen zijn nu nagenoeg allemaal gebouwd, waardoor het grootste deel van de wijk inmiddels woonrijp is gemaakt. Na een aantal jaren onderhoud te hebben uitgevoerd, draagt ARCADIS het stokje weer over aan de gemeente Leek.

Park De Leemvallei

Het eerste park dat ARCADIS maakte is De Leemvallei. Het park is natuurvriendelijk, recreatief en educatief ingericht. De vallei waar het park zijn naam aan ontleent wordt ingesloten door enkele grote leemheuvels. Deze heuvels maken deel uit van een zuiveringssysteem van het wijkwater van Oostindie. Op de heuvels is namelijk riet geplant, dat een zuiverende werking op het oppervlaktewater heeft. Na het water door deze rietfilters en een nazuiveringsfilter te laten stromen, komt het schone water via een oud petgat terecht in het wijkwatersysteem van Oostindie.

Park Swaalfkesveld

In 2011 werd het park Swaalfkesveld geopend. Kenmerkend voor het Swaalfkesveld zijn de verschillende heuvels, die allemaal in hoogte en helling variëren, waardoor een speels karakter ontstaat. Centraal in het park ligt de hoogste en grootste heuvel, langs een herstelde dobbe. In deze heuvel is een zwaluwwand gemaakt. De zwaluwwand is niet toegankelijk, om de zwaluwen de ruimte te geven om ongestoord te kunnen nestelen. Vanaf de uitkijkplek bovenop de grootste heuvel in het park krijgt men wel een prachtig uitzicht over de wijde omgeving van Oostindie en kan men de zwaluwen af en aan zien vliegen.

Centrumpark

Het Centrumpark volgde in 2012 en ligt aan een grote, driehoekige vijver in het centrum van Oostindie. Het park is vormgegeven op grasterrassen van verschillende hoogte, die van elkaar gescheiden zijn door gemetselde muurtjes. Er zijn verschillende heuveltjes, waarop in het voorjaar een bloemenpracht in verschillende kleuren te zien is. De terrassen komen bij de vijver uit op een markant plein, dat met een referentie aan een zandstrand in het water steekt. Op het vierkante plein staat als blikvanger een uitdagende hoge klimpiramide.

Laatste woningbouw in De Slagen

De bouw in De Slagen, het centrale deel van Oostindie, nadert de afronding. In november worden de twee laatste projecten gelanceerd en in de lopende projecten zijn nog maar een paar woningen beschikbaar. Binnenkort starten weer diverse projecten met de bouw, dus hoef je als koper niet lang te wachten op de woning. Ook bij de particuliere kavels loopt het momenteel snel en zijn we toe aan de laatste kavels. Voor meer informatie zie www.woneninleek.nl.

Back to top button