Vier aanhoudingen na serie fietsendiefstallen in Leek en Tolbert

LEEK/TOLBERT – De politie heeft in een onderzoek naar fietsendiefstallen in Leek en Tolbert vier aanhoudingen verricht. Twee op verdenking van fietsendiefstal en twee op verdenking van heling van de fietsen. Het onderzoek is nog niet afgerond en meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

In de periode van mei tot september 2015 was een sterke toename te zien van het aantal gestolen fietsen in Leek en Tolbert. Reden voor de politie om daar onderzoek naar te doen. Als eerste werd een 28-jarige inwoner van Nietap aangehouden op verdenking van heling. Vervolgens kwamen de drie andere verdachten in beeld. Een 20-jarige inwoner van Leek en een 21-jarige inwoner van Tolbert werden aangehouden op verdenking van de diefstal van meerdere fietsen. Agenten hielden vervolgens ook nog een 46-jarige inwoner van Leek aan op verdenking van heling. Tegen de vier werd proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens het onderzoek werden veel fietsen in beslag genomen. Een groot deel daarvan is inmiddels retour richting de rechtmatige eigenaar. Echter staan op het politiebureau in Leek nog een aantal fietsen waarvan de eigenaar nog onbekend is. Dit komt omdat van de diefstal van deze fietsen vermoedelijk geen aangifte is gedaan. De politie roept gedupeerde fietseigenaren uit Leek en Tolbert dan ook op om alsnog aangifte te doen, dit kan via de website van de politie. Zodat ook deze fietsen weer terug kunnen naar de rechtmatige eigenaar.

Op de foto één van de gestolen fietsen die eind oktober nog gestolen is bij de bushalte aan Auwemalaan in Tolbert.

Back to top button