Voorzitter Wim de Haas verlaat Stichting Openluchttheater Podium Nienoord

LEEK – Het bestuur van Stichting Openluchttheater Podium Nienoord heeft een wijziging ondergaan. Voorzitter Wim de Haas heeft het bestuur verlaten. Medebestuurslid Johan Lindeman is door het bestuur aangesteld als nieuwe voorzitter.

De stichting werd opgericht in mei vorig jaar. Op het podiumterrein tekenden de bestuursleden de oprichtingsakte, in aanwezigheid van burgemeester Berend Hoekstra. Hiermee droeg de gemeente Leek de exploitatie van het podium en het omringende land over aan de nieuwe stichting. Wim de Haas was toen al jarenlang betrokken bij het podium vanuit de werkgroep Podium Nienoord. Hij was de motor achter veel succesvolle activiteiten die op het podium werden georganiseerd. Wim de Haas had altijd als doel ‘de bekendheid van het podium vergroten en ervoor zorgen dat er een breed en gevarieerd programma aangeboden wordt’.

Het bestuur van de stichting respecteert het besluit van Wim de Haas om te vertrekken. “Wij zijn Wim veel dank verschuldigd voor zijn jarenlange inzet. Mede dankzij zijn inspanningen en grote betrokkenheid kan Leek nu nog steeds genieten van veel prachtige activiteiten op dit unieke podium”. Ook Evelyn Vermanen heeft besloten te stoppen met haar werkzaamheden voor het podium. Zij heeft zich ook jarenlang ingezet, waarvoor het stichtingsbestuur haar waardering uitspreekt.

Het bestuur van de stichting krijgt met het vertrek van Wim de Haas een nieuwe voorzitter, te weten Johan Lindeman. Samen met bestuursleden Rieneke Harkema, Egbert Jan Deenen en Gonda de Vries gaat de stichting met volle kracht vooruit! Het doel van de stichting blijft onveranderd: samen met vrijwilligers ervoor zorgen dat het podium een levendige plek blijft. De activiteiten die op het podium plaatsvinden, zijn erg uiteenlopend en voor een breed publiek toegankelijk. Er zijn een aantal vaste gebruikers zoals Speelgroep Leek en Flinke Pink maar ook andere verenigingen uit de gemeente Leek maken gebruik van de mogelijkheden die het podium biedt. Het podium is te huur voor zowel commerciële als niet-commerciële activiteiten. De huurtarieven zijn flexibel om iedereen de kans te geven het podium te huren en zich te presenteren. Daarnaast organiseert de stichting ook zelf verschillende activiteiten.

Voor meer informatie over de mogelijkheden kan contact worden gezocht via de mail [email protected] Op de website www.podiumleek.nl is een overzicht te vinden van alle geplande activiteiten.

Back to top button