VEV’67 speelt uit tegen Nijland

De voorbereiding:
Zaterdag 20 februari stond de wedstrijd tegen Nijland op het programma. De wedstrijd van 3 oktober jongstleden eindigde in een 3-0 zege voor VEV’67 dat toentertijd de score pas laat wist te openen. Nijland is een lastige en stugge ploeg en is een verdedigend sterke ploeg wat blijkt uit het aantal tegendoelpunten. Tot en met afgelopen wedstrijd was Nijland de minst gepasseerde verdediging met slechts 16 tegentreffers. Voor een ploeg die in de middenmoot staat is dat een knappe prestatie.

Voor Luitzen Nijboer en Age Wim van der Zee was het een klein beetje puzzelen want vaste waarde Enrico Wardenier kampte met een blessure waardoor hij niet spelen kon. Na de heenreis werd het complex van Nijland aangedaan dat er troosteloos bijlag. Dit kwam mede door het feit dat het grauw en grijs was in de lucht en de wind het er niet bepaald warmer op maakte. Hierdoor lijken alle sportcomplexen al gauw troosteloos en niet uitnodigend voor een mooie pot voetbal. Toch lag het veld er prima bij op het eerste gezicht, maar was het wel zwaar om op te spelen omdat de onderlaag zacht was waardoor je wegzakte in het gras.  Na de warming-up mochten de volgende spelers hun opwachting maken om de drie punten mee terug naar Leek te nemen.

Klaas Kleiker ( GK ), Cedric Eeuwema, Ton Baan, Robin Elderman, Joachim Wiegman, Jacob Tjoelker, Jeffrey Visser, Koert Thalen, Rense Dijk, Marco Soeten, Gerhard van den Berg ( C ), Vincent de Koning, Hendrik Rozema, Wessel van der Galien, Age Wim van der Zee ( GK ).

De wedstrijd:
Na het eerste fluitsignaal kende VEV’67 een droomstart van de wedstrijd. Al in de eerste minuut werd de score geopend. Marco Soeten mocht een corner nemen die niet eens zo heel goed was genomen maar doorschoot op het gladde veld. Een verdediger kreeg daardoor de bal onbedoeld op zijn hand wat voor de arbiter reden was om de bal op de stip te leggen. Rense Dijk mocht bij afwezigheid van Enrico de bal voor zich opeisen. De spits legde secuur aan en liet vanaf de elfmeterstip de doelman kansloos die nog wel naar de goede hoek ging maar niet bij de bal kon. Deze vliegende start kende echter geen vervolg want daarna zakte het spel naar een bedenkelijk nivo wat de toeschouwers niet kon bekoren. VEV’67 was wel duidelijk de bovenliggende partij maar liep de ruimtes steeds dicht zonder de vleugels bezet te houden. Hierdoor waren de kansen schaars en vond Nijland het ook wel prima dat geen intentie had om te voetballen maar wachtte op een foutje van VEV’67 om er daarna snel uit te komen. Uit een van die counters na balverlies van Koert Thalen was het bijna raak voor Nijland. Vanaf links werd de bal voorgegeven en was er bij de tweede paal een vrije kopkans voor de spits van Nijland. Deze open kans was niet besteed aan de spits die de bal in het zijnetje kopte waardoor de 0-1 gehandhaafd bleef. In de 42ste minuut was het vanuit het niets 0-2. Na een vloeiende aanval via Marco en Rense kwam de bal voor de voeten van Gerhard van den Berg die beheerst afrondde en de bal diagonaal in de winkelhaak schoot. Hierna was het tijd om de kleedkamers op te zoeken en te genieten van een bakje thee.

Na de break was het de bedoeling om de wedstrijd snel in het slot te schieten door de 0-3 te maken. Gelijk na de thee was het bijna raak via Marco die vanaf rechts de bal op het doel schoot maar de deklat raakte boven de doelman van Nijland. De ingevallen Vincent de Koning was te laat om van de rebound te kunnen profiteren. Na deze kans was het opnieuw Marco die een prima actie in huis had en Jeffrey Visser in stelling bracht. Het schot van de aanvaller ontbeerde echter precisie waardoor de bal ver naast ging. Het weer was al niet best, het spel van VEV’67 werd er ook nu niet beter op. Doordat Nijland het vernuft niet had om aan te vallen en veelal met lange peren naar voren gokte op een bal die goed viel was het spel niet om aan te gluren. Voor VEV’67 waren er nog wel wat kansjes, zo was Robin Elderman met een kopkans dicht bij een doelpunt, maar werd zijn inzet gepakt door de keeper. Hendrik Rozema werd nog binnen de lijnen gebracht voor Gerhard maar ook Hendrik kon het spelbeeld niet veranderen. Klaas Kleiker had niets te doen en hield zich voornamelijk bezig met het warm houden van zijn spieren en handen. Gelukkig na 90 minuten vond de scheidsrechter het ook wel prima en floot snel de wedstrijd de boeken in zodat de warme douche opgezocht kon worden.

De nabeschouwing:
Na het laatste fluitsignaal werd snel de douche opgezocht die van een prima temperatuurtje was. De analyse van de wedstrijd was kort maar krachtig. Er was niet goed gespeeld maar de drie punten konden wel mee genomen worden naar Leek. De overige uitslagen kenden geen verrassing want zowel Broekster Boys, Zeerobben en Zuidhorn wisten hun wedstrijd te winnen. Hierdoor was Broekster Boys de winnaar van de tweede periode. Volgende week is er geen programma maar wordt er komende donderdag geoefend tegen Drachtster Boys. Zaterdag 5 maart gaat de competitie weer verder met een thuiswedstrijd tegen Heerenveense Boys. Na de wedstrijd van gisteren zullen de spelers ongetwijfeld een goede wedstrijd neer willen zetten. Met de steun van het hondstrouwe publiek en de luidkeelse aanmoedigingen gaat dat vast goed komen. Ik roep dus ook iedereen op om 5 maart in de agenda te zetten. Aanvang wedstrijd op Oostindie is om drie uur. Tot dan en voor nu maar weer de u bekende afsluiting,

U zij gegroet

Reus

Back to top button