Sparta zet grote stap richting klassebehoud na winst in Oude Pekela

OUDE PEKELA/ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag stond voor de Gebroeders Brink formatie een belangrijke wedstrijd op het programma, de nummer 7 (Sparta) tegen de nummer 8 (WSS).

Voor beide ploegen de zogenoemde laatste strohalm op klassebehoud. Bij winst zouden de Zevenhuisters naar de derde plek stijgen, en WSS degraderen. Bij verlies nadert WSS de Spartanen op één punt en zou alles aankomen op de laatste speelronde in de Tweede Klasse A. Om 14.00 uur floot scheidsrechter R. Turk voor aanvang van de wedstrijd.

Beide ploegen moesten elkaar in het begin van de wedstrijd even aftasten. Over en weer werden wel kansen gecreëerd, maar nog niet benut. Via een strafworp tekende Sparta haar eerste treffer aan. Niet veel later wist WSS van afstand tegen te scoren. Daarna liet Sparta zien waarvoor ze gekomen waren. Via prima uitgespeelde aanvallen en solide verdedigingswerk liep Sparta in een kwartier uit naar een comfortabele 1-6 voorsprong, voordat de Pekelaasters weer eens tegen scoorden. Sparta liet er geen twijfel over bestaan dat zij in de problemen wilden komen deze middag en schoten ook de laatste 10 minuten met scherp. WSS had wel het laatste woord in het eerste bedrijf en zette vlak voor rust de 3-10 op het scorebord.

Het was bij de Zevenhuisters niet onopgemerkt gebleven dat de gastheer haar frustratie uitte op eigen spelers. Er zou dus in de rust wel het een en ander gezegd worden waardoor zij een stuk scherper uit de kleedkamers zouden komen. Aan Sparta de taak om de rust te bewaren en niet direct het eerste schot te nemen.

Echter pakte dit niet direct goed uit en WSS kwam beetje bij beetje terug in haar gewenste spel. Na 10 minuten spelen in de tweede helft was het WSS dat vier maal wist te scoren. Daarna was het tot 10-13 veelal om en om scoren door beide ploegen. Belangrijk in deze fase was dat Sparta het hoofd koel hield. WSS trok alles uit de kast om het tij nog te kunnen keren. Met fysiekspel hoopten zij de Gebroeders Brink formatie uit haar goede spel te krijgen. Maar Sparta loste dit op de perfecte manier op: scoren!

Met nog een kwartier te spelen was Sparta heer en meester in het duel en werd er over vrijwel alle schijven gescoord. WSS moest in het laatste kwartier maar liefst 10(!) tegentreffers incasseren, waar zij daar zelf maar 1 goal tegenover konden zetten. Vanaf de middenlijn scoorde Sparta het laatste doelpunt en zette zo een 11-23 stand op het scorebord in Oude Pekela, waarna het feestje met de meegereisde supporters gevierd kon worden!

Door de winstpartij van Sparta is WSS een wedstrijd voor het einde van de competitie al gedegradeerd en kunnen de Zevenhuisters alle pijlen richten op de volgende wedstrijd, thuis tegen DIO uit Oosterwolde. Graag nodigen wij iedereen uit om op zaterdag 12 maart aanwezig te zijn bij de wedstrijd Sparta – DIO. De wedstrijd start om 19.30 uur in de Topsporthal te Leek.