Tafeltennissers Rotak 1 op kampioenskoers

LEEK – Het eerste team van tafeltennisvereniging Rotak heeft goede zaken gedaan in de competitie. In de Rodenburghal werd één van de concurrenten Buitenpost 3 met maar liefst 8-2 aan de kant gezet.

Ondanks de nederlaag van 6-4 vorige week in en tegen de andere concurrent Dokkum 1 ligt Rotak 1 nog op kampioenskoers. Jan Dijkstra won al zijn partijen. Waar hij in Buitenpost nog finaal werd weggespeeld door Yvette Gombert, speelde Jan nu tegen haar een aangepast spelletje, en werd het een glorieuze 3-0 overwinning (11-8, 11-0, 11-3). Zijn wedstrijd tegen Rolf van Essen was net als de heenwedstrijd weer een kraker. Jan koos zorgvuldig de aanval, maar kwam niet direct door de fantastische verdediging van Rolf, wat resulteerde in prachtige rally’s. vijf games en drie kwartier later wist Jan de winst uiteindelijk binnen te halen (11-9, 14-16, 9-11, 11-4, 11-9). Tegen Joost Mulder stond Jan in de vijfde beslissende game met 5-7 achter. Maar daarna was het gedaan met de tegenstander en zegevierde Jan met 11-7. John Boonstra had geen moeite met Yvette en Joost.

Op beslissende momenten drukte hij de punten binnen en won beide partijen in drie games. Tegen Rolf had John veel last van zijn backspinballen en kon hij zijn aanval niet lekker inzetten. Hij wist nog één game met 11-9 te winnen maar deze partij ging verdiend naar Buitenpost. Alex Westers was deze avond niet echt in zijn doen. Hij speelde zeer wisselvallig; mooie momenten werden afgewisseld met vele onnodige fouten. Zo kwam het dat hij zomaar een game met 2-11 verloor van Yvette, terwijl hij de overige drie games zonder problemen won. Ook tegen Joost kreeg Alex een game met 2-11 aan zijn broek. Deze wedstrijd verloor hij helaas wel, na 5 games. Meest vreemde partij was die van Alex tegen Rolf.

Na een 0-2 achterstand in games herstelde Alex zich door de derde en vierde te winnen. Het begin van de vijfde game leek weer helemaal nergens op en stond hij binnen een mum van tijd 7 matchpoints achter (3-10). Daarna gingen alle remmen los, maakte Alex geen fout meer, en wist Alex zowaar alle matchpoints weg te werken en uiteindelijk ook nog de partij met 13-11 te winnen! Het dubbel John-Jan leverde zonder problemen in drie games het achtste punt op.

Back to top button