Wedstrijd weekend Tiga dames en heren

WILDERVANK/LEEK – Afgelopen zaterdag (19-03) vond er voor de heren de laatste plaatsingswedstrijd plaats in Wildervank. Bij deze wedstrijd konden de heren zich plaatsen voor de 11-15 finale (districtsfinale), Noord-Oost finale en sommige al voor het NK 4e divisie.

In de eerste wedstrijd wist Wouter Barf zich te plaatsen voor de Noord-Oost finale. Marijn Kleiker en Kyllian van der Laan, die tweede werd, plaatsten zich voor de 11-15 finale. In de tweede wedstrijd wist Kees Sikkema de gouden medaille te behalen en Julius Benus werd hier tweede, zij plaatsten zich dus ook voor de 11-15 finale. Ook heeft Naud Geijsel zich geplaatst voor de 11-15 finale.

In de derde wedstrijd wist Levi van Bergen zich met een derde plaats zich te plaatsen voor de 11-15 finale. Ook Steyn van Bergen plaatsen zich voor de volgende wedstrijd, de Noord-Oost finale. Hij mistte op een haar na de vierde divisie finale. In de laatste wedstrijd plaatsten Dennis Bijsterveld en Twan Vorenholt zich voor de Noord-Oost finale én de vierde divisie finale!

De 11-15 finale vindt plaats op 9 april in Hollandscheveld.
De Noord-Oost finale vindt op 23 april plaats in Emmeloord.
De vierde divisie finale vindt op 28 mei plaats in Vught.

Op zondag 20 maart kwamen in Volendam de turnsters van Tiga in actie bij de kwart finale NK. Veere Hol startte haar wedstrijd sterk en was 1ste op sprong. Iris tuinstra mocht daarna haar wedstrijd turnen. Ze startte goed maar had daarna wat foutjes. Daarna was het de beurt aan Indy Gjaltema. Zij turnde een goede wedstrijd werd 7de en heeft zich geplaatst voor de halve finale.
Alinda Cazemier en Rosanne de Vries behaalde net niet voldoende punten voor doorstroming. Rianne Suurd turnde een stabiele wedstrijd. Helaas kwam ze nog geen 0.10 tekort om door te kunnen naar de halve finale. Marjolein de haan, Maureen de Wit en Sascha de Haan turnden een nette wedstrijd in een sterk deelnemersveld. Julia de Vries liet een prachtige vloeroefening zien en werd op dit onderdeel knap 1ste. Ze heeft zich ook geplaatst voor het half NK. De halve finales vinden plaats in april.

Back to top button