‘Hippe hangplek’ Leek gaat door ondanks angst van omwonenden

LEEK – B en W van Leek zetten de omstreden plannen voor de aanleg van een overdekte hangplaats voor jongeren door.

Dat bleek woensdagavond tijdens een bespreking in de raadscommissie. De wat genoemd wordt ‘hippe hangplek’ voor jongeren moet verrijzen op de hoek Nijenoertweg-Lindensteinlaan. Vlakbij deze locatie ligt het parkeerterrein van supermarkt Jumbo. Daar zijn regelmatig drugsdealers gesignaleerd. Omwonenden ondervinden hiervan veel overlast.

Als de bestaande naburige hangplek voor de jeugd een facelift ondergaat, vreest de buurt dat de overlast zich uitbreidt naar die plek. Wethouder Rien Honnef (GroenLinks) liet weten dat B en W eind vorig jaar behoorlijk schrokken, toen de klachten over de overlast naar buiten kwamen.

Sinds december 2015 houden een jongerenwerker en politie ter plaatse een extra oogje in het zeil. Sindsdien zijn geen nieuwe klachten binnengekomen.

Kentekens en camera’s

Dat wil volgens wethouder Ben Plandsoen (PvdA) niet zeggen dat iedere vorm van hinder nu is verdwenen. Hij riep buurtbewoners op vooral melding te doen van overlast en kentekens te noteren van auto’s die er niets hebben te zoeken.

Volgens een van de omwonenden zijn de klachten niet nieuw: ,,Na tien jaar overlast zijn we gestopt met klagen omdat er toch niets wordt ondernomen.’’ De buurt dringt aan op cameratoezicht bij de Jumbo.

De meeste raadsfracties voelen daar om redenen van privacy niks voor. Als de veiligheid van bewoners in het geding is, heeft met name de VVD-fractie geen bezwaar tegen het plaatsen van camera’s.

Bron: DvhN
Foto: Google Maps

Back to top button