Stichting Stelten Leek draagt stokje over aan Handelsvereniging Leek-Nietap

LEEK – Stichting Stelten draagt per direct de Wandelvierdaagse en de Sinterklaas intocht over aan de Handelsvereniging Leek-Nietap. Reden daarvoor is dat de stichting een andere koers wil gaan varen.

Siep van der Veen, voorzitter stichting Stelten:” Na vele jaren de organisator te zijn geweest van o.a. de Sinterklaas intocht en de Wandelvierdaagse dragen we inderdaad voor deze evenementen het stokje nu over aan de HV. We hebben deze evenementen jarenlang mogen organiseren en gemaakt tot de evenementen zoals ze nu zijn. Vele honderden kinderen en volwassenen lopen mee met de wandelvierdaagse, en ook de Sinterklaasintocht in Leek is elk jaar druk bezocht. We dragen dus met trots het stokje over”.

Reden voor deze overdracht is dat Stichting Stelten een andere koers wil gaan varen. De stichting die ook bekend is van de b.v. de organisatie van Koningsdag en de Leekweek wil zich minder gaan bezig houden met grootschalige evenementen, maar wil zich dingen gaan organiseren die een maatschappelijk doel nastreven. Wel organiseert de stichting binnenkort de Koningsdag in het centrum van Leek en zullen ze dat ook de komende jaren blijven doen.

Alwin Piest, voorzitter van de Handelsvereniging Leek-Nietap:” We hebben de afgelopen tijd hier meerdere malen contact over gehad, en we zijn als HV erg dankbaar dat we de kans krijgen om deze evenementen verder te mogen organiseren. Stichting Stelten heeft de afgelopen jaren samen met haar vele vrijwilligers Leek weer op de kaart gezet, en we willen hier graag een vervolg aan geven”. De Wandelvierdaagse is het eerste evenement dat voor rekening van de HV Leek-Nietap komt. Van 6 juni t/m 10 juni zal dit evenement in Leek plaats vinden. Op zeer korte termijn zullen de scholen weer een uitnodiging mogen ontvangen. Meer informatie zal binnenkort op de site www.winkeleninleek.nl te lezen zijn.

Back to top button