Inger Wieringa van BSC Knights in Japan voor trainingskamp

LEEK/JAPAN – Het Nederlands dames honkbalteam is, met Inger Wieringa ( BSC Knights en the Wombats ) momenteel in Ureshino in Japan voor een kort oefenprogramma.

Elke dag een pittige training en gisteren een wedstrijd tegen een Japans collageteam, die helaas met grote cijfers werd verloren. Het verschil tussen Japan en Nederland is dat honkbal voor dames heel populair is en veel wordt beoefend. Het Japanse collageteam traint elke dag en speelt zeker twee wedstrijden per week, terwijl het Nederlandse team bestaat uit middelbare scholieren, studentes en werkende vrouwen.

Ze hebben het afgelopen jaar om de week getraind in Houten bij de Houten Dragons en bij de Birds in Zoetermeer. Verder in de aanloop naar het WK in Busan Zuid Korea ( van 3 t/m 11 september) in het voorjaar elke week een wedstrijd tegen het team waar de dames zelf spelen.v

Misschien komt er een tijd dat dameshonkbal in Nederland wordt ondersteund door de KNBSB en wordt de onderlinge afstand naar andere landenteams kleiner.

Back to top button