LEEK/VEENHUIZEN – In navolging van omliggende gemeenten mogen inwoners van de gemeente Leek en mensen die in deze gemeente werken, in de maanden januari en februari gratis naar het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leek, op dinsdag 10 januari 2017 tussen 16.00 en 18.00 uur in het gemeentehuis, overhandigt directeur Peter Sluiter van het Gevangenismuseum symbolisch 19.574 vrijkaartjes.

In het huis-aan-huis blad Westerkwartier wordt op 11 januari een vrijkaart afgedrukt. Tegen inlevering van deze bon kan men eenmalig met maximaal vijf personen gratis naar binnen.

Het Gevangenismuseum heeft het afgelopen jaar weer ruim 110.000 bezoekers ontvangen, zoals de afgelopen jaren telkens het geval was. Om dat te vieren trakteert het museum alle inwoners van buurgemeente Leek op een vrijkaartje. Ook de medewerkers van bedrijven en instellingen in e gemeente mogen gebruik maken van de aanbieding. De toegang is alleen gratis tegen inlevering van de bon in de krant.

Burgemeester B.C. Hoekstra vindt de actie geweldig. “Hoe meer reuring er in de omgeving is, des te beter. Een geweldig aanbod van een leuk museum voor jong en oud. En dat in een tijd van bezuinigingen. Maak daarom gebruik van de bon!”, roept hij op. “De musea in het Westerkwartier en Noordenveld zijn allemaal de moeite van het bezoeken waard.”

Het is inmiddels een goede traditie geworden dat het Gevangenismuseum deze actie houdt. Eerder hebben onder andere de inwoners van Noordenveld, Ooststellingwerf, Assen en Tynaarlo in de eerste twee maanden van het jaar een gratis bezoek mogen brengen. “Wij delen graag het succes van het museum met onze omgeving”, aldus Peter Sluiter, directeur van het Gevangenismuseum.

Foto: Gevangenismuseum.nl