Laatste seizoen voor hoofdtrainer Michel Daling

OOSTWOLD – Na vier jaar voor de OWK-selectie te hebben gestaan heeft Michel Daling besloten na het huidige seizoen te stoppen als hoofdtrainer.

Michel startte, na een aantal jaren te hebben gespeeld in de selectie, bij aanvang van het seizoen 2013-2014 als hoofdtrainer. OWK speelde toen zowel op het veld als in de zaal in de 1e klasse. Het beleefde een lastig jaar met degradatie in de zaal en een beslissingswedstrijd op het veld die gewonnen werd en handhaving op het veld betekende. Het seizoen erop werd de ploeg meteen weer kampioen in de zaal met maar liefst zes punten voorsprong op de nummer twee en keerde dus terug in de 1e klasse. Ook op het veld werd er wederom gehandhaafd.

Langzamerhand zag je ook het spel van de selectie veranderen. ‘Dynamisch korfbal’ is het spel wat Michel wilde introduceren; meer creativiteit, spelen vanuit het schot en lopende mensen. Dit betaalde zich uit, want in het seizoen 2015-2016 speelde OWK een geweldig seizoen met attractief korfbal. Op het veld werd een mooie 4e plek behaald en in de zaal deed de ploeg tot aan de laatste wedstrijd zelfs mee om het kampioenschap. De kampioenswedstrijd tegen AVO werd uiteindelijk verloren, maar het was een geweldige prestatie.

Intussen is OWK een stabiele 1e-klasser geworden en op dit moment is de ploeg zowel op het veld als in de zaal volop in de race voor het kampioenschap. Dit zou natuurlijk heel bijzonder zijn voor een kleine vereniging als OWK en een kroon op het werk wat Michel de laatste jaren in de selectie heeft gestoken.

Naast hoofdtrainer Michel Daling, stopt tevens zijn ‘rechterhand’: teammanager Anja de Vries. Zij is destijds een seizoen later naast Michel ingestapt en zorgt sindsdien voor alles rondom de trainingen / wedstrijden. Ze staat altijd voor de spelers klaar en ze neemt Michel behoorlijk wat werk uit handen. Anja heeft altijd aangegeven ook tegelijk met Michel te stoppen dus dit moment is na dit seizoen ook aangebroken.

OWK heeft de afgelopen vier seizoenen met veel plezier en tevredenheid samengewerkt met Michel en vindt het jammer dat hij heeft besloten te stoppen. Echter het bestuur begrijpt de beslissing volkomen en wenst Michel heel veel succes in zijn verdere trainersloopbaan! Bij OWK blijven we hopelijk nog een tijdje genieten van zijn spelerskwaliteiten.

Daarnaast wil het bestuur ook Anja erg bedanken voor al haar werk en toewijding bij de selectie!  Jullie zijn toppers!

Archieffoto

Back to top button