Concert Byzantijns Mannenkoor Friesland op 22 april in Leek

LEEK – Bezoekers zullen getroffen worden door de unieke klankkleur van het koor en de diepe mannenstemmen. Deze koormuziek wordt wel gekenmerkt als emotie van taal, klank en boodschap.

Uitgevoerd worden liederen uit Russische- en andere Oost-Europese kerken en volksliederen uit Oost-Europese landen. De taal waarin gezongen wordt is voor de religieuze liederen vaak Oud-Russisch of Kerk-Slavisch, een oude taal. De volksliederen worden in de landstaal gezongen. Bezoekers krijgen een programma met een vrije vertaling van de gezongen liederen.

BMF is een a-capellakoor en staat onder leiding van de uit Georgië afkomstige dirigente Nana Tchikhinashvili. Zij heeft het koor op een niveau gebracht dat, voor een amateurkoor, uitzonderlijk genoemd mag worden. Het koor heeft eigen solisten. Er staan enkele nummers op het repertoire met een solo voor een (mezzo) sopraan. Die neemt de dirigente voor haar rekening. Zij is naast dirigente tevens zangeres, lerares en componiste.

Reserveren is mogelijk: T.: 0512-300 942 / M.: 06-49 788 334

22 April, 20:00 uur
Gereformeerde Kerk
Tolberterstraat 24 Leek
Entree €13,00 inclusief consumptie

Back to top button