Sfeerverslag dorpsfeest Oostwold: – Once upon a time in Eastwood!-

Oostwold heeft van 31 augustus t/m 2 september de vierde editie van het jaarlijkse dorpsfeest gehouden. Met dit jaar als thema: “Het wilde Oostje, Westerndorp Eastwood”, hieronder lees je een sfeerverslag van het geslaagde dorpsfeest.

Donderdag 31 augustus
In een vol sportcafé van de Gaveborg in Oostwold, werd donderdag 31 augustus de aftrap gegeven voor het dorpsfeest “Het Wilde Oostje” in EASTWOOD. Om 20:00 uur begon de Muziek Pubquiz. Het werd een quiz waarbij met muziekfragmenten het uiterste van de elf deelnemende teams werd gevraagd. Welk liedje is dit?, hoe heet de vrouw van? en van welk liedje is deze vertaling? De muzikale vragen van quizmaster Jan Vink, onder muzikale begeleiding van de inmiddels bijna huis DJ: Beez en Lady S, zorgden voor ieders muzikale herinneringen, krakende hersenen, maar zeker ook wat discussie aan tafel. In een zeer gezellige sfeer konden de ongeveer 70 deelnemers zien dat het team: “Hen de nogst Sonnst Knalst” ervandoor ging met de eerste prijs: een bittergarnituur”. Na de prijsuitreiking gooiden DJ Beez en Lady S. de boxen lekker open en konden de dorpsbewoners na de hersengymnastiek de voetjes nog even lekker van de vloer gooien.

Vrijdag 1 september
Om 18:00 uur werden de sportieve activiteiten bij de Gaveborg gestart. Het Jeu de Boules toernooi, het Stratenvolleybaltoernooi en dit jaar ook een Voetbaltoernooi voor de jeugd. Het volleybal werd gespeeld in twee poules van zeven teams. Na een spannende poulefase waarin vooral het zeer verbeterde spel van de verschillende teams opviel, waren het toch weer de straten van voorgaande jaren die om de knikkers konden gaan strijden. Ericalaan 1 was ook dit jaar weer oppersterk. Tegen de Kerkeweg lieten zij een mooi staaltje oppermachtigheid zien en wonnen met een stand van maar liefst 27-12. Het Jeu de Boules toernooi startte dit jaar met 30 Jeu de Boulers (15 teams). Bij de Jeu de Boulers zaten tussen de prijswinnaars verrassingen en oude bekenden. Voor de eerste en tweede plaats waren het oude bekenden van het Jeu de Boules Toernooi. De winnaars van vorig jaar: Janine van der Sijde en Roel Valenteijn, konden echter niet winnen van Henk Steenbergen en Jannie Zwart, die dit jaar met de eerste prijs ervandoor gingen. De Activiteiten Commissie kijkt terug op weer een mooie en sportieve avond. Na de (verkleede) kinderdisco volgde de prijsuitreiking in het sportcafé van de Gaveborg, waarna het feest met de Oostwolmer DJ’s  werd voortgezet tot in de late uurtjes.

Zaterdag 2 september
De laatste dag van het dorpsfeest begon al vroeg met een lawaaioptocht door het dorp. Allereerst waren de campinggasten aan de beurt daarna werden de dorpsbewoners wakker getoeterd. Inmiddels waren de kabouters van Oostwold e.o al in touw. Onder leiding van korfbalvereniging OWK en voetbalvereniging Pelikaan S konden kinderen tussen de vier en acht jaar uit Oostwold deze ochtend vrijblijvend kennismaken met kaboutersport. Lekker samen sporten en spelletjes spelen. Het eerste spel werd samen met de ouders van de kinderen gespeeld, waarna de groep in tweeën werd gedeeld. Om en om werden er voetbal- en korfbalspellen gespeeld. Een geslaagde aftrap voor de kaboutersport. Alle kabouters gingen moe maar voldaan naar huis met een mooie nieuwe bal zodat er thuis verder geoefend kan worden. Na de kaboutersport kon aangeschoven worden in het sportcafé van de Gaveborg voor een heerlijke ‘Brakke’ Brunch. Onder het genot van koffie, thee, jus d’orange en diverse andere lekkernijen (gesponsord door diverse winkels uit de omgeving), konden de twee voorgaande dagen besproken worden en een eventuele kater wat te eten worden geven.

Dat de Activiteiten Commissie Oostwold (ACO) van alle markten thuis is blijkt maar weer. In een mum van tijd werd er een nieuw podium gebouwd voor de band. Met 70 bierkratten en zes platen. Als heuse podiumbouwers gingen een aantal mannen snel aan het werk en maakten een prachtig “Bier podium” voor de band Grooving! Aan het begin van de middag startte ook de vossenjacht. Met 20 deelnemers werd jacht gemaakt op de Cowboy-vossen die in het dorp verstopt waren. Als een Cowboy-vos gevonden werd ontving de groep, na een opdracht, een letter. De letters gezamenlijk vormden het woord PRAIRIE. Alle cowboys werden makkelijk en soms minder makkelijk gevonden iedereen ging gelukkig naar huis met de eer ‘vossenzoeker van het jaar!’. Het programma van de dag werd vervolgd bij het Eetcafé Het Witte Paard met zeepvoetbal. In een lastige competitie, met veel groene zeep en glijpartijen, waren het uiteindelijk Arend Homan, Denise Rozema en Josephine Zwart, die de zeepvoetbalcompetitie wonnen. Nadien werden ook de buikjes nog even ingesmeerd en gleden de meiden en jongens puur voor de fun lekker over de baan. Ondertussen wandelde een paard met een echte Western huifkar door het dorp met mooi geschminkte cowboys.

Om 18:00  uur was er een lopend buffet in Het Witte Paard. Met heerlijke gerechten zoals spareribs, malse saté, nasi, aardappeltjes, salade, soep en een lekkere dessert. Op het podium in het sportcafé van de Gaveborg werd het zonnige dorpsfeest van 2017 feestelijk afgesloten. Tot in de late uurtjes werd genoten van covers en golden oldies. Dansend maar zeker ook onder het genot van een drankje, werd het nieuwe seizoen ingeluid. In de pauze werd tevens bekend gemaakt wie de straatprijs dit jaar gewonnen heeft. Net als vorig jaar was dit opnieuw de Hoofdstraat. Door de eenheid en de vele versieringen in de tuinen in deze straat verdiende de Hoofdstraat ook dit jaar weer de prijs “Mooiste straat van Oostwold”. Tevens was er dit jaar een speciale prijs in het leven geroepen. De individuele prijs werd gewonnen door Wiesje Wobbes met haar mooie creatie. De Activiteiten Commissie Oostwold (ACO) kijkt terug op een mooi dorpsfeest en wil dan ook graag nogmaals alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage! Want alleen gezamenlijk kan zo’n fantastisch dorpsfeest op poten gezet worden.

Back to top button